- När jag först såg statyetten blev jag lite kär i den. Jag är jungfru och statyetten var en sjöjungfru så jag kände att den är ju min! Det var min första tanke när jag såg den: den där ska jag ha, säger Mirre Hammarling.

Hur kändes det att slå Robban i finalen?
- Man tänker inte att man slår Robban utan man tänker bara att shit, jag vann. Jag sopade banan med dem. Jag var überlycklig!

Tävlade med skadad rygg

Äventyret började ändå inte helt optimalt för Mirre, som anlände till ön tillsammans med Leif Svensson och Robban Andersson, men fick se sig slagen av dem båda i den första lagledartävlingen. Istället hamnade Mirre på andra sidan.

- Jag hade smashat min rygg riktigt ordentligt och hade jätteont så jag kände nog att jag hade tur som hamnade där. Men jag var inte så långt ifrån Robban i tävlingen, så om jag inte hade haft det handikappet vete fåglarna om jag inte hade slagit honom redan där.

- På något sätt känns det som att allt hände på rätt sätt. När jag åkte ner tänkte jag att jag inte skulle ta så mycket beslut och initiativ utan följa stormarna. Jag tror på min karma, jag har jobbat på den.

Naturligt att bonda med Robban och Susanne

En bit in i säsongen avslöjade Robban att han styrt upp pakter redan innan avresan till Filippinerna, men för Mirre är det inte någon stor grej:

- Jag har varit på öar förut med Robban och tycker väldigt mycket om honom så för mig är det naturligt att vi bondar och håller varandra om ryggen. Jag skulle inte rösta ut honom i första taget, och Susanne är en av mina väldigt nära vänner så vi hade egentligen inte behövt säga nånting men Robban ringde ju och checkade av.

Slutsegrarens första tanke när erbjudandet kom från TV4 om att delta i Robinson - revanschen var ändå att tacka nej.

- Jag kände att det här har jag verkligen inte tid med, jag kan inte lämna mina barn. Men när jag berättade för barnen så bara skrek de rakt ut och sa att jag skulle åka.

Överraskning för barnen

Barnen kommer förmodligen att skrika ännu mer efter att de sett Robinsonfinalen, för Mirre har inte avslöjat för dem att mamma vann hela härligheten.

- Jag har så himla många hål att stoppa vinstpengarna i men jag ser verkligen fram emot att göra en jättehärlig resa med mina barn och skämma bort dem.

Se klippen från Mirres tidigare äventyr i Robinson >>>