Nu har det blivit klart att Paolo Roberto ersätter förra säsongens Robinson -programledare Linda Isacsson som går på föräldraledighet till hösten. Paolo har genom åren visat många prov på både mod och styrka. Nu får han i uppgift att leda 18 nya deltagare genom hårda fysiska prövningar och intrigfyllda öråd i jakten på ännu en värdig Robinson -vinnare.

- Jag är oerhört glad att Paolo har tackat ja till att leda Robinson! Med sin bakgrund som professionell idrottsman så förstår han bättre än många andra vilka utmaningar som väntar deltagarna - både fysiskt och psykiskt. Dessutom är han en mycket rutinerad programledare och karismatisk person så det här kommer att bli riktigt bra.säger Fredrik Arefalk programchef för allmän-tv inom TV4-Gruppen.

TV4 visade sin första säsong av Robinson våren 2009. Programmet gjorde stor succé med över 1 783 000 tittare vid premiäravsnittet och en genomsnittlig tittartidsandel under säsongen på hela 44,8 procent i målgruppen 15-44 år.

Paolo är före detta proffsboxare som gått vidare till en karriär som programledare och författare. Utöver boxningen har Paolo varit flerfaldig svensk och nordisk mästare i taekwondo och svensk mästare i kickboxning.

I TV4 har Paolo tidigare medverkat i Let's dance och varit programledare i När & fjärran . Hösten 2008 hade hans matlagningsprogram Primo Paolo premiär i TV4 Plus som nu följs upp med andra säsong hösten 2009.