Den 20:e augusti kommer Robinson tillbaka för en femtonde säsong (den femte i TV4:s regi) - och någon som också återvänder är programledaren Paolo Roberto, som aldrig verkar tröttna på att plåga oskyldiga Robinsondeltagare.

"Robinson har en själ"

- I år är de ju allt annat än oskyldiga, skrattar Paolo. Men jag tror aldrig att jag kommer att tröttna på det. Det är ett fantastiskt program att få göra. Till skillnad från många andra program så har Robinson en själ, det är på riktigt.

Årets upplaga, som fått titeln Robinson - revanschen, skiljer sig från tidigare säsonger i ett avseende: samtliga deltagare har varit med tidigare.

- Det påverkade mycket. Här kommer ett gäng som är de enda i västvärlden som vet hur det är att vara utan mat i sex veckor. De svälter lika mycket för det, men de är mentalt förberedda och rutin är viktigt på alla plan i livet.

Har ni fått de profiler ni ville ha?
- Ja, absolut. Vi ville ha roliga karaktärer men också deltagare som varit nära att vinna och som får en andra chans, som Mirre HammarlingRobban Andersson och Leif Svensson. Och andra som hoppade av eller försvann väldigt tidigt får en chans att återupprätta sin ära.

Upplägget ger osökt tillfälle att visa tillbakablickar till deltagarnas tidigare äventyr, och Paolo skrattar när han beskriver sekvenser från äldre säsonger där det tävlas i grenar som kokosnötsbowling eller krabbrace.

Robinson är tuffare nu

- Man kommer ihåg att man tyckte det var nytt och häftigt då, men när man ser de gamla klippen fattar man att det har utvecklats enormt. Idag är det en snygg och påkostad produktion men också väldigt tuff.

- Det jag tycker har tillkommit under mina år är att man jobbar mer med det psykologiska spelet. Deltagarna ska inte riktigt veta vad som kan hända. Och det var extra roligt med de här luttrade deltagarna att dra ner brallorna på dem och lura dem ordentligt.

Om man skulle göra ett Robinson med bara gamla programledare - Harald Treutiger, Anders Lundin, Robert Aschberg, Linda Lindorff och dig - vem skulle vinna?
- Utan att skryta är jag den fysiskt starkaste av oss men det handlar ju om taktik också. Robban Aschberg är social och smart så han skulle nog kunna pakta bort mig och jag skulle inte märka nånting utan bara tycka att allt var trevligt...

Säsongsstart för Robinson - revanschen i TV4 måndag den 20 augusti klockan 20:00. Därefter sänds programmet måndag-torsdag klockan 20:00.