På väg till landstigningen i Robinson Karibien som började spelas in under lördagen tillbringade ett av lagen hela natten i en öppen båt ute till havs. Flera deltagare kräktes i sjögången, och för en av de tävlande blev läget kritiskt. Ett läkarteam mötte upp och körde deltagaren, som förlorat mycket vätska, iland för akut vård.

- Det är en enorm påfrestning för kroppen. Han var illa däran, jag kände knappt någon puls i handleden vilket tyder på lågt blodtryck, säger läkaren som finns på plats vid inspelningen.

Deltagaren fick dropp på en närliggande strand och stoppades från att vara med i den första tävlingen. Den tävlande är medtagen när tv4.se kommer till platsen.

- Jag har kräkts hela natten. Jag har inga krafter kvar och hade inte kunnat delta i tävlingen. Känslomässigt är det berg- och dalbana just nu.

Efter någon timmes vila beslutade läkarteamet att låta deltagaren återvända till sitt lag.

- Han uttryckte själv en stark önskan om det. Han mår bra nu och ska få fortsätta Robinsonövetyret. Rent medicinskt ser jag inga hinder, vi har full uppsikt över deltagarna, säger läkaren Christian Inngul.