Så fort vi vant oss vid den nya, heta metoden för webbkommunikation kommer något nytt och tar vid. Friendster, Myspace, bloggar, Facebook - och nu den senaste uppstickaren Twitter. Känner du att du har missat båten? Lugn, bara lugn, fenomenet är än så länge bara en blöjbebis.

Något som däremot är en luttrad veteran är tv-programmet Robinson, som nu börjar gå i rutan igen – bättre och hårdare än någonsin. Naturligtvis hänger Robinson 2009 med i den tekniska utvecklingen, vilket innebär att du kommer att kunna twittra om programmet. Vem tycker du ska åka ut? Vem förstör för gruppen? Vilka skandaler upprör dig? Twittra med dig av dina åsikter och se dina tweets komma upp live på Robinsonsajten.

Beroende på längden så kommer två till tre tweets att synas samtidigt. Gamla tweets kommer du att kunna hitta via en länk, så du hela tiden är uppdaterad på Robinsontwittrandet.

Så hur gör jag om jag vill Robinsontwittra?

Busenkelt! Det enda du behöver göra är att hashtagga allt som rör Robinson. Detta gör du genom att skriva #robinson i dina tweets.

Exempel:

”jag älskar #robinson!” eller ”den där lata xxx i #robinson borde åka ut med huvudet före” Gör du det så kommer ditt tweet automatiskt att publiceras på Robinsonsajten för alla att beskåda.

Robinson 2009 ligger i startgroparna – är du beredd att heja på dem live? Registrera ett konto och börja twittra dina tankar redan nu!