Varför är du vegetarian?
- Varför inte? Ingen ställer den motsatta frågan – varför äter du kött? Det är inte så många som tänker på vad de äter. Var kommer det ifrån? Hur har djuren det? Jag skulle gärna se att alla började äta mer ekologiskt och närodlat. Jag kan inte ställa upp på hur djurindustrin ser ut idag.

Hur tänkte du när hönan slaktades?
- Man får anpassa sig efter omständigheterna. Jag fick göra ett val, då hade det gått så långt med dålig kost och inget näringsintag. Det är väldigt lätt att vara vegetarian i ett västsamhälle, hade jag levt på medeltiden eller i ett u-land hade jag fått äta det som bjuds.
- Jag hade kunnat välja att bryta tävlingen, men det hade bara känts fjantigt.

Hur kändes det att äta höna då?
- Det var skitgott! Det godaste jag hade ätit på länge. Hungern är bästa kryddan. När det var givet att vi inte kunde hålla ut längre så var det bara att köra. Men jag hade blandade känslor efteråt, det var ganska vidrigt med kycklingflott på fingrarna och jag kände mig äcklig med likdelar i ansiktet.

Hur är det med köttätandet sen du kom hem?
- Efter den där hönssoppan kändes det som att jag skulle gå över till en annan kost, men ganska direkt när jag kom hem gick jag tillbaka till min vegetariska kost. Det var inte svårt för svälten var inte längre närvarande.
- Om det är några vegetarianer som blir besvikna på mig kan de ju pröva att svälta. Man är nog inte beredd att dö för sina principer, man måste ha lite perspektiv.

Vad är det som krävs för att du ska äta kött igen?
- Unika omständigheter som kräver att man tar situationen för vad den är där och då. Jag trodde att det skulle krävas livshotande omständigheter, men det räckte tydligen med att vara med i en tävling, haha.
- Jag tror inte att det kommer att hända igen, jag lever ett väldigt bekvämt liv här hemma.