Precis som Mathias Pettersson och Olle Södergran var Johan "Norrland" Edlund gitarrist när de lärde känna varandra. Att han skulle bli sångare istället bestämdes en kväll på krogen.

- Vi var ute och firade att Olle och Bengan fyllde 18 när vi bestämde att vi skulle starta ett band. Det fanns inte plats för mer än två gitarrister så man kan väl säga att jag offrade mig för bandet när jag blev sångare. Samtidigt har jag haft en dröm om att få sjunga, säger Johan "Norrland" Edlund. 

Växte upp i musikalisk familj

Johan "Norrland" Edlund växte upp i en musikalisk familj i Sollefteå och familjen hade ett musikrum i källaren. Som ung spelade Johan trumpet i en blåsorkester:

- Fast jag övade sällan på det vi skulle spela utan spelade Beatles-låtar istället.

I tonåren testade Johan att spela på pappas gamla elgitarr och upptäckte snabbt att det var hans grej. När han sen uppträdde på en julshow på högstadiet kände han kicken han ville sträva efter för första gången.

- Sen efter det kände jag att jag ville hålla på med musik, säger han.

Gick gitarrlinje

Genom ett tips från en kompis hamnade han sen på Fryshusets gitarrlinje för rockgitarr där han så småningom lärde känna Olle.

- När vi sen fick bandet komplett var det väldigt skönt. Det är otroligt svårt att få ihop ett band där man trivs med alla, berättar Johan.

Drömmen för honom och de andra i Rockstjärnor är att slå igenom.

- Det är musiken som driver mig och jag vill få vara ute och spela. Nu har jag också upptäckt artisteriet och det är spännande att utvecklas som scenpersonlighet.

Rockstjärnor har premiär den 13 oktober och Johan tipsar om tre låtar att värma upp med innan programmet:

1. Avenge Sevenfold - Almost easy

2. Def Leppard - Animal

3. Deep Purple - Highway Star