När Mathias, oftast kallad MP, Pettersson var åtta år fick han en elgitarr i julklapp. Efter det började han lära sig spela. Mathias hade aldrig spelat i något band innan han träffade Olle Södergran.

- Jag träffade Olle och Bengan en kväll på en klubb och det klickade direkt. Efter det började vi spela tillsammans i en källare som de spelade i, säger han.

Mathias är den som ofta fått axla rollen som bandets ansvarige. Det är han som ordnat spelningar och sett till att andra saker blivit fixade.

- Jag tycker om att göra det, samtidigt som det ibland kan vara frustrerande, säger han.

Alla har samma dröm

Killarna i Pompei Nights är olika och kommer från olika bakgrund. Några av dem har växt upp i mer välbärgade hem och Johan Edlund har en annan uppväxt eftersom han är från Sollefteå.

- Vi kan inte alltid relatera till varandra och det kan ibland skapa konflikter. Samtidigt har vi alla samma dröm om att slå igenom med vår musik, säger Mathias.

Hårdrock roligast

Han har alltid varit hårdrockare och tycker att den musiken är roligast att spela. Några av hans förebilder i livet är Max Martin och Avenged Sevenfold.

- Tittar man på Max Martin hade han en grym karriär, säger han.

Rockstjärnor har premiär på TV4 Play den 13 oktober kl 20.00 och Mathias ger tips på tre låtar att värma upp med innan programmet:

1. Avenged Sevenfold - Bat Country

2. Ratt - Lay It Down

3. Megadeth - In My Darkest Hour