Olle Södergran var en hockeykille när musiken mer och mer tog över hans liv på högstadiet.

- Jag satsade verkligen riktigt hårt på hockeyn men till slut så orkade jag inte med träningen i och med att musiken tog över mer och mer, säger han.

Olle som är helt självlärd på gitarr ville starta ett band men orkade inte träffa nya människor så han tvingade kompisen Joakim "Bengan" Bentsson att börja spela trummor.

- För honom var också hockeyn nummer ett i livet. När en granne sen sålde sitt trumset så var det skitbra för då kunde Bengan börja spela trummor. Faktum är att det inte krävdes så mycket övertalning, berättar Olle.

Trummor viktigast

Det första som Olle behövde göra var att se till att Bengan lärde sig spela trummor ordentligt. På sidan av lirade han också med Mathias, MP, Pettersson och Johan Edlund, som han lärt känna på gitarrgymnasiet.

- Det var konkurrens i början om vilka som skulle spela gitarr, säger han.

När Olle fyllde 18 för tre år sedan så löste sig situationen genom att Johan frivilligt sa ja till att börja sjunga. Pompei Nights var ett faktum och kort därefter började bandet att boka sina första spelningar.

Börjar ofta med melodi

Olle Södergran är den som skriver de flesta av bandets låtar och det börjar alltid med en melodi och några ackord.

- Sen nynnar jag mig igenom en låt i falsett. Sätter ord på några viktiga ställen. Putsar lite på musiken och skriver ofta texten ihop med MP eller Johan, berättar han.