– Det var så jävla mäktigt att få spela inför en så stor publik. Det var en enorm känsla, säger sångaren Johan Edlund som haft Sweden rock som årets höjdpunkt sedan hans första besök 2007.

– Det gav oss energi att jobba stenhårt i replokalen under resten av sommaren. Allt för att bli tajtare som band och komma ut redo för nya spelningar under hösten.

Skivkontraktet skrevs med Warner och gällde singeln Rise som släpptes lagom till premiären av Rockstjärnor. Låten har mottagits bra och fansen strömmar till. Låten finns bland annat att lyssna på i Spotify och i Itunes, men trots singelsläpp och succén i Rockstjärnor har det inte varit helt lätt att få spelningar under hösten.

Men helt utan spelningar har inte bandet stått. Bland annat har grabbarna rockat loss på bar i Halmstad. Och trots taskiga förberedelser, bland annat saknades det ljudtekniker på plats, levererade Pompei Nights klassrock. Eller som Johan sa: ”Vi garvade och öste på!”. Till sommaren ska Pompei Nights lira på Lyckseles skolavslutning. Ett event som då firar tio år och där bland annat  H.E.A.T. spelat.

"Vi kommer inte att splittras"

Under serien var det vid ett par tillfälle åsikter som gick isär och samarbetet var inte det bästa. Men så är det inte längre. Pompei Nights står enade och fast beslutna att lyckas som rockband och alla är beredda att jobba hårt för att nå dit. 

– Vi är som vilket annat band i det hänseendet. Det var lite spänt precis när MP kom tillbaka från Australien. Men när vi började lira musik igen kom fokuset på just det. Vi kommer inte att splittras, vi håller ihop för att musiken går först, slår Johan fast.

Johan ser en ljus framtid för Pompei Nights men det gäller att fortsätta få in spelningar och ständigt arbeta med att förbättra och förfina soundet som bandet utvecklade under serien. Ett band som Johan sneglar på är amerikanska Avenged Sevenfold och drömmen är att få turnera tillsammans med dem.

– De har en bra blandning av tunga gitarrer och sköna melodier. De är sjukt musikaliska och det bästa bandet just nu, tycker Johan.

"Jag är singel"

Flera i bandet hade kärleksflörtar under serien och Johan vittnar om att det har blivit lättare att få tjejer på krogen nu. Han vill samtidigt understryka att han fortfarande är singel.

– Ja, jag är singel! Det kan du skriva med stora bokstäver. Det har blivit lättare att ragga på krogen och det är ju positivt. Jag och Bengan brukar hänga kring Skanstull och folk känner igen oss när vi är på väg mot tunnelbanan. Det är jävligt kul, säger Johan och skrattar.

Se hela serien här!