Timbuktu valde låten Resten av ditt liv och fick sällskap av Lena Philipsson i ett framträdande som visade att det kan uppstå ljuv musik ur mötet mellan rap och schlager.
- Det trodde jag inte när jag var 15 år att jag skulle stå på scen och sjunga med Lena Ph, konstaterade Jason efteråt.

Veteranerna Eva Dahlgren och Mikael Wiehe framförde Evas gamla klassiker Ung och stolt tillsammans. Eva berättade hur låten ursprungligen kom ur ungdomlig frustration över att inte bli hörd.
- Trots att jag nu är en medelålders kvinna i en äldre kropp så är jag fortfarande den här unga tjejen, sa Eva.

E-Type tog givetvis tillfället i akt att spela tillsammans med sin "idol" Tomas Ledin, och valde sin hit Free like a flying demon som därmed gav lunchen en hårdrockande avslutning.

Middagen inleddes av Tomas Ledin som lyckats locka med sig Timbuktu i en gemensam version av En del av mitt hjärta, där den välkända låten fick en vitamininjektion i form av rykande färsk raptext.

Lena Philipsson tog hjälp av "partykillen" E-Type i den Orup-komponerade danshiten Lena anthem och Laleh Pourkarim gjorde sedan en finstämd version av sin egen Lär mig om tillsammans med Eva Dahlgren.

Som final på middagen och hela säsongen möttes till sist årets yngsta och äldsta deltagare, Mikael och Laleh, i Det här är ditt land och lockade till spontan allsång runt bordet.

Här kan du avnjuta alla duetterna i oavkortade versioner.