Hans drivkraft har sedan starten varit att berätta historier. "Det är det som betyder något i längden. Om jag kan uppnå det, då är jag nöjd. Det finns många som kan sjunga”.

Först och främst vill Albin se det som historier ur en dagbok. Albin var, med egna ord, “en fruktansvärd unge. "Jag gjorde allt man inte skulle göra. Drack och tog droger och stal och åkte fast. Jag bytte klass varje år. Jag var otroligt jobbig.”

Fördelen var dock att han redan levt några liv när han gav upp planerna på att bli en fotbollsspelare och satsade på musiken. Jo, det var det där bandet han startade när han var 12 som spelade covers av Beatles, Red hot och… Rage. Och när han var 18 hoppade han av skolan för att jobba på McDonalds. Men vid 21, så bildade han det fullkomligt hejdlösa soulbandet Magnolia. “Det fanns ingen scen för Otis Redding-soul i Göteborg så vi gjorde vår egen. Vi spelade överallt.”

Videorna till “Lou Lou” och “Bloodshot” från EP:n ”Bloodshot” - som släpptes 2017 – tydliggör verkligen Albins låtskrivande. Samtidigt som bilderna kommer upp så är det som att Albin flyter igenom dem, han är en berättare av sin egen turbulenta historia.

Här kan du läsa mer om artisterna som medverkar 2018.