Ni minns väl ”Bra vibrationer”? En megahit som gav Kikki en tredjeplats i Eurovision Song Contest 1985. Trettio år senare tar Kikki Danielsson ett stort steg bort från den schlagervärld som de flesta placerar henne i med plattan ”Postcard From A Painted Lady”. Nu är det istället country som gäller. Det är mer Loretta Lynn än Taylor Swift, mer tidlöst än modernt och här finns ett jordnära anslag och ett mörker som ger musiken en annan dimension.

Det är inte första gången i sin karriär som Kikki Danielsson gjort en renodlad countryplatta. Redan 1984 körde hon över sin dåvarande skivbolagsboss Bert Karlsson, åkte till Nashville och spelade för egna pengar in albumet ”Midnight Sunshine”.

I samma veva gjordes också en TV-show från Nashville som rent av kan ses som en föregångare till megasuccén Jills veranda. I samband med showen fick Kikki möta och sjunga tillsammans med flera av sina favoritsångare. Hennes bild hamnade på Grand Ole Oprys vägg och Kikki utnämndes till hedersmedborgare i Nashville.

Kikki växte upp under enkla förhållanden på en bondgård i Småland. Det musikaliska intresset väcktes redan som liten då hon medverkade i den lokala kyrkokören och som femåring gjorde hon sitt första framträdande med en julsång i sin hemkyrka i Småland.

Totalt har hon deltagit nio gånger i Melodifestivalen och två gånger i Eurovision Song Contest: 1982 (som medlem i country- och popgruppen Chips) med bidraget "Dag efter dag", som slutade på åttonde plats, och 1985 (solo) med bidraget "Bra vibrationer", som slutade på tredje plats.

Kikki Danielsson har varit en populär artist på Svensktoppen med både melodifestivallåtarna och andra sånger, till exempel "Papaya Coconut" samt "Sången skall klinga" och "Dag efter dag" som båda blev årets Svensktoppsmelodi.