Hennes signum är att skapa gränsöverskridande låtar som alla kan känna sig välkomna i, oavsett generation eller bakgrund. Detta är kanske nyckeln till varför Linnea Henriksson blivit så omfamnad av en bred variation av publiker, från nord till syd, från klubb- till festivalspelningar. Att öppna upp och bygga gemenskap är nämligen det som driver henne. Det finns ständigt i hennes arbete och hörs i såväl hennes jazzpunkband Prylf, hennes tidigare medverkan i Idol och framförallt i hennes egen musik. 

Men hon ser inte sig själv som en idol, snarare en katalysator och berättare, med rösten och musiken som verktyg. Att förena publiken är det som gör Linnea Henriksson mest stolt och lycklig som musiker.

Nu, efter några år av att samla ihop sina tankar och ”komma ikapp livet”, som hon själv uttrycker det, är det dags för oss att ta del av hennes musikaliska värld igen. Att skapa något unikt tillsammans ännu en gång. För det är ju det som är anledningen till att Linnea Henriksson skriver och framför sin musik. Ett andetag i taget.

Här kan du läsa mer om artisterna som medverkar 2018.