Sångaren, text-författaren och låtskrivaren Magnus Carlson föddes 3 augusti, 1968 på Sabbatsbergs Sjukhus i Stockholm. Han växte upp i Tumba söder om Stockholm och fick tidigt ett musikintresse. Kiss, Punk och New Wave var något han tog till sig och började lyssna på men då hade han aldrig några drömmar om en egen musikkarriär.

Magnus började dock spela trummor under gymnasiet i ett punkband som till och med gav ut två singlar. Efter skolan började Magnus jobba i en skivaffär och gick mycket på konserter. Magnus kom att bli en Stockholms-Söderprofil då han både jobbade på hippa Hannas på Skånegatan (där Kent hade sin första Stockholmsspelning) och Restaurang Kvarnen parallellt med klubbar han drev som Roulette (Northern Soulklubb), Beatbox, Bangers n' Mash (som fortfarande existerar), och samtidigt extraknäckte han som roadie och chaufför till Bob Hund.

Så startades bandet Weeping Willows

Runt 1994 drog Magnus ihop ett gäng stammisar och kollegor från Kvarnen och delar från Stefan Sundströms kompband Apache, och startade ett coverband. Detta coverband som hade som mål att spela världens sorgsnaste låtar var grunden till Weeping Willows och blev stans "snackis". Så heta att musikjournalisten Andres Lokko skrev om dem i den dåvarande musiktidningen POP. Ett av reportagen var ett fler-sidors och skivbolagen började höra av sig. 

Under den tiden jobbade Magnus som servitör på Restaurang SPISEN. När de fick skivkontrakt, singel på radion, och hade en stor turné inbokad sa han upp sig. Weeping Willows släppte sin debut "Broken Promise Land" 1997, ett album som innehöll egenskrivna låtar. Magnus som anammade sin sångstil i klassisk croonerstil hade Elvis, Frank Sinatra och Morrissey som influenser. Hela Sverige blev mer varse om dem när "Blue and Alone" blev den populära serien Pistvakt's ledmotiv.


Nio fullängdare har de hunnit släppa. 2014 släppte de både nytt studio-album och en julplatta, vilket resulterade i slutsålda spelningar, gäster hos Skavlan två gånger på ett år (!) och i skrivande stund släpps "Tomorrow Became Today" (2016), som redan nu fått mycket medial uppmärksamhet och fina recensioner. Som soloartist har Magnus släppt två popalbum på svenska, två jazzalbum tillsammans med kompbandet The Moon Ray Quintet och ett internationellt popalbum under band-namnet Tandem Sky. Under arbetet med Weeping Willows och sina andra projekt, har han även hunnit med att åka med Håkan Hellström och körat på hans och första turné, medverkat i ett antal filmer som Callgirl och Gentlemen och haft ett antal samarbeten med andra artister som Doug Seegers (efter medverkan i SVT's "Jills Veranda") Axwell, Petter, Oskar Linnros, Freddie Wadling och Thåström för att nämna några.

Se Så mycket bättre på TV4 Play

Magnus Carlson ger ledtråd om kommande artist i Så mycket bättre