Fyra albumettor på sex år. Tre av dem inom loppet av två år. Ja, det går bra att läsa meningarna en gång till. Få svenska artister har liknande framgångar på sina meritlistor. Och det trots att Darin bytt stil på i stor sett varje platta. Frågan är om det handlar om en musikalisk identitetskris eller en medveten strategi?

– Jag befinner mig ju fortfarande i samma genre som jag alltid gjort, säger Darin i digitala magasinet. Men ja, jag gillar att byta inriktning på varje ny platta. Det är helt enkelt kul att testa nya saker och experimentera. Det har ju fungerat rätt bra hittills, eller hur?

Plockar influenser från alla håll

Jo, visst talar Darins försäljningsframgångar ett tydligt språk. Det finns inga vettiga argument mot själva taktiken. Däremot kan man ju förstås fundera kring hur en så relativt ung artist kan vara så spretig, när det normalt sett brukar vara precis tvärtom under en artists tidiga år.

– Ja, alltså jag lyssnar ju på allt möjligt. Från pop till klassiskt. Från urbant och elektroniskt till alternativt. Jag plockar väl influenser från alla håll på en och samma gång, men ibland är det någonting som fastnar extra mycket för stunden och det kanske märks, då.

Digitalt magasin om Darins karriär

Digitala magasinet om Darin Zanyar innehåller dessutom en kronologisk översikt över hans karriär, de andra artisternas åsikter om Darin, plus länkar till både tolkningarna ur programmet och originallåtarna. Utgåvan om Darin publiceras direkt efter programmet, lördag den 8 december cirka klockan 21:30.

Hämta appen här >>>