- Jag kan inte sitta still när det är bra. Musik är så underbart, är det bra går det rakt in i kroppen. Man vill dansa och sjunga, jag är en sådan typ av människa. Och på scenen känner jag att om jag inte är rädd för att göra bort mig så kan publiken släppa lös ordentligt också. Men visst – det har sitt pris, säger Maja Ivarsson i Så mycket bättre digitalt magasin.

Bröt svanskotan

Priset är de skador som Maja ådragit sig under många års intensivt turnerande med The Sounds, som inte bara spelat sig igenom Sverige från norr till söder utan också gjort flera varv runt USA. Bland annat lyckades hon

- Jag bröt tre revben på ett gig i Lund och jag har brutit svanskotan och skrapat upp knän och fått så mycket blåmärken, säger Maja.

Fast just svanskotan rök bakom kulisserna:

- Vi var på turné med No Doubt och jag stod bakom scenen och snackade med ljudteknikern. De har ju enorma sådana där boxar med en massa utrustning i. Jag såg helt enkelt inte en sådan där tung och kantig låda som stod bakom ett hörn, utan fick hörnet av den rakt in i stjärten, liksom satte mig på hörnet. Det sa bara knak i röven, jag har aldrig haft så ont i häcken. Samtidigt var det en så fånig händelse, så jag satt där och skrattade och grät på samma gång, hahaha…

Digitalt magasin om Majas karriär

Digitala magasinet om Maja Ivarsson innehåller dessutom en kronologisk översikt över hennes karriär, de andra artisternas åsikter om Maja, plus länkar till både tolkningarna ur programmet och originallåtarna. Utgåvan om Maja Ivarsson publiceras direkt efter programmet, lördag den 1 december cirka klockan 21:30.

Hämta appen här >>>