I år är det Lisa Ekdahl, Danny Saucedo, Little Jinder, Tommy Nilsson, Jill Johnson och Magnus Carlson från Weeping Willows som flyttar in på Grå gåsen för att tolka varandras låtar och bo tillsammans. Förutom varsin dag med musik och en personlig twist gör artisterna ett stämningsfullt hyllningsprogram till kollegan Freddie Wadling som skulle varit med på Gotland, men som hastigt gick bort strax innan inspelningen drog i gång. 

Nytt för höstens säsong av Så mycket bättre är att duett-programmet tas bort och ersätts av ett hyllningsavsnitt. Svenska musiklegender hyllas genom att deltagarna tolkar dess låtskatt. Först ut är Ted Gärdestad och hans bror Kenneth gästar Grå gåsen och berättar deras historia. 

- Det är väldigt många intryck som kan sammanfattas med att det av en fantastisk upplevelse av plats och låttolkningar, säger storebror Kenneth Gärdestad.

Läs om höstens artister i Så mycket bättre

Ted Gärdestad – biografi

Ted Gärdestad föddes 1956 i Sollentuna, utanför Stockholm. Musiken fångade Teds intresse tidigt om som sexåring komponerade han sin första låt, Sollentunavalsen. Han var också länge lovande i tennis och mötte jämnårige Björn Borg i ett flertal viktiga ungdomsmatcher. Men till slut valde Ted musiken.

Det var Benny Andersson och Björn Ulvaeus som producerade hans första skiva, Undringar 1972, där en av Teds absolut största hits fanns med – Jag vill ha en egen måne. Storebror Kenneth skrev de flesta texterna och 1979 vann Ted Melodifestivalen med låten Satellit. 1994 gjorde Ted musikalisk comeback efter många års frånvaro från de stora scenerna med albumet Äntligen på väg. Det kom att bli hans sista skivsläpp. Ted Gärdestad blev 41 år gammal och gick bort 1997.

Så mycket bättre sänds i TV4 i höst och på TV4 Play