Niklas Strömstedt, född 1958 i Lund, är en av svensk popmusiks allra mest flitiga låtskrivare och artister. I hans låtbibliotek finns pärlor som ”Förlorad igen”, ”Oslagbara” och ”Inga änglar gråter”.

Strömstedt inledde sin musikkarriär som DJ och frilansmusiker, han har bland annat spelat klaviatur på flera av Ulf Lundells album från 1980-talet. 1981 solodebuterade han med ”Skjut inte… det är bara jag!”. Två år senare kom uppföljaren ”Andra äventyr”.

Med låten ”Tänd ett ljus” från 1987 fick han tillsammans med gruppen Triad en odödlig julhit. 1989 rönte Strömstedt stora framgångar med albumet ”En gång i livet” som innehöll stora hits som ”Sista morgonen” och Svensktoppenfavoriten ”Om”. Under 1990-talet var Strömstedt, tillsammans med Orup och Anders Glenmark, med i supergruppen GES. 1994 skrev de Sveriges officiella låt till fotbolls-VM, klassikern ”När vi gräver guld i USA”.

Vid sidan om musiken har Strömstedt synts som programledare för de stora SVT-produktionerna ”Tack för musiken” och ”Alla tiders hits”.

Här hittar du årets artister i Så mycket bättre - http://link.tv4.se/åretsartister