Det var en efterlängtad start av Så mycket bättre i lördags och engagemanget kring programmet samlade stora delar av landet. Säsongsstarten hade förutom 2,1 miljoner tittare en rating på 22,1 procent och en andel på 61,9 procent i TV4:s huvudmålgrupp 15-64 år.

- Wow! Det här värmer hjärtat och är otroligt roligt. Vi gläds med vår publik och inte minst med våra fantastiska artister som har lagt ner sin själ i varje tolkning. Det här blev en flygande start som kommer följas upp med ett pärlband starka program under hösten, säger exekutiv producent Martin Nygren.

- Det här är ett kvitto på att våra stora svenska program fortfarande kan bli ännu större. När vi dessutom adderar konsumtionen av Så mycket bättre på TV4 Play så kan vi konstatera att genomslaget är det största någonsin för programmet vilket förstås känns otroligt roligt, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4-Gruppen.

Programmet engagerade dessutom stort på alla plattformar och under lördagskvällen exploderade Twitter av hyllningar och kommentarer. TV4 Play-tittandet levererade mycket starka siffor och säsongstarten hade 16 procent fler strömstarter än samma period 2015. På TV4 Play har Så mycket bättre genererat över 270 000 strömstarter i skrivande stund, vilket är 16 procent bättre jämfört med motsvarande period 2015. Sammanlagt har alla klipp ur Så mycket bättre en halv miljon strömstarter vecka 42.

I sociala medier fortsätter framgångarna. Så mycket bättres Facebook-sida hade en organisk räckvidd på nästan 3 miljoner unika Facebook-användare under vecka 42.

Just nu har inlägget med Jill Johnsons tolkning av ”Open your heart” en organisk räckvidd på 2 565 127 unika användare, inlägget har 116 593 gilla-markeringar och klippet har 212 964 strömstarter på TV4 Play.

Inför årets säsongstart av Så mycket bättre har dessutom förhandsintresset från media nått nya nivåer och genomslaget för programmet har varit massivt.

Musiken är programmets hjärta och låttolkningarna toppar redan Spotifys topp 50 lista. Jill Johnsons tolkning av Open your heart ligger etta och Danny Saucedos Snacket på stan ligger på andra plats.

Se Så mycket bättre och Så mycket annat på TV4 Play