Succéprogrammet lider mot sitt slut. Men som plåster på såren kommer nu samlingsskivan från Så mycket bättre. 40 000 har redan förhandsbokat ett exemplar, vilket gör att den redan passerat nivån för platina.

Albumet innehåller 19 av de bästa tolkningarna varav 3 av dem framfördes i Pluras program och kommer att släppas digitalt natten mellan lördag och söndag, den 5 december.

Septembers tolkning av Mikrofonkåt har toppat Itunes lista sedan den släpptes för tre veckor sedan. Mikrofonkåt har dessutom blivit streamad på Spotify över 2 miljoner gånger på 15 dagar. Andra populära spår på skivan är Lill-Babs sambaversion av Petters Så klart, och Pluras version av Den hon vill ha.

Petter om skivinspelningen och programmet:

- Det var lite nervöst innan för jag visste inte om jag skulle kunna göra materialet bra. Jag ville göra värdiga versioner, men när det landade så pass bra så känns det extremt rolig att släppa skivan nu.

Hade du kunnat föreställa dig den här hysterin kring programmet?

- Inte den blekaste, trodde inte att musiken skulle bli en sån stor grej, vilket jag tycker är sjukt bra.

- Liveversionerna är väl något vassare men det är ju för att man får se själva uppträdandet. Men Plura har gjort en magisk version av Logiskt, och Petra ska man inte tala om ens.

Hur tror du att det kommer gå för skivan?
- Jag har ingen aning, vet inte hur mycket skivor säljer längre om vi pratar i fysisk form. Jag vet bara att folk i min genre så köper inte folk så mycket skivor längre.

Bandet som spelar på de flesta låtarna är det samma som spelar i programmet varje vecka.

Albumet går fortfarande att boka hos Itunes här.