Tillbaka i höst!

Senaste från Så mycket bättre

Danny Saucedo, Titiyo och Ebbot i Så mycket bättre - andra sommaren

Nu släpper vi tre ytterligare namn till jubileumssäsongen av Så mycket bättre. Danny Saucedo, Titiyo och Ebbot Lundberg är redo att återvända till Gotland i...

Nu släpper vi tre ytterligare namn till jubileumssäsongen av Så mycket bättre. Danny Saucedo, Titiyo och Ebbot Lundberg är redo att återvända till Gotland i sommar för att ännu en gång tolka andra artisters hyllade låtar. Vi kommer även möta Petter, Magnus Uggla, Miss Li, Jill Johnson, Jason ”Timbuktu” Diakité, Petra ”September” Marklund och Orup.

Danny Saucedo

Danny Saucedo var med i sjunde säsongen av Så mycket bättre 2016. Han gjorde flera hyllade tolkningar däribland Little Jinders ”Super 8” som spelats 20 miljoner gånger på Spotify samt Tommy Nilssons ”Snacket på stan” (Talk of the Town). Han slog igenom som artist med sin medverkan i tv-programmet Idol 2006 och har sedan dess släppt fem album, medverkat i Melodifestivalen tre gånger samt släppt tre album med popgruppen EMD. 2016 vann han en Grammis för låten ”Dör för dig” från hans senaste album.

Titiyo

Titiyo var med i fjärde säsongen av Så mycket bättre 2013 där hon bland annat tolkade Ken Rings ”Själen av en vän” som hyllades av tittarna. Genombrottet kom med singeln ” Talking to the Man in the Moon” 1989 och tolv år senare fick hon internationellt genomslag med ”Come Along” som hamnade på topplistor över hela Europa och även släpptes i USA. Under sina trettio år som artist har hon hunnit släppa sex album och vunnit fyra Grammisar. 2015 släppte hon sitt första album helt på svenska, "13 Gården" som hyllats av både kritiker och lyssnare.

Ebbot Lundberg

Ebbot Lundberg var med i fjärde säsongen av Så mycket bättre 2013 och några av hans populäraste tolkningar var Ulf Dagebys ”Barn av vår tid” och Agnes Carlssons ”Release Me”. Han är framför allt känd som sångare i rockbandet ” The Soundtrack of Our Lives” som bildades 1995 och har genom åren vunnit tre Grammisar som ”årets Nykomling (1995), Årets artist (2001) samt ”Årets grupp” (2008). Bandet har även Grammy-nominerats i USA i kategorin ”Alternative rock”. Sedan bandet lades ner 2012 har Ebbot verkat som hyllad soloartist.

Så mycket bättre - andra sommaren är en jubileumssäsong där ett gäng välkända artister återses på Gotland i sommar. Utöver Danny Saucedo, Titiyo och Ebbot Lundberg möter vi Petter, Magnus Uggla, Miss Li, Jill Johnson, Jason ”Timbuktu” Diakité, Petra ”September” Marklund och Orup.

Petra Marklund i Så mycket bättre- andra sommaren

I sommar återvänder Petra Marklund till Gotland för att medverka i jubileumsprogrammet Så mycket bättre- andra sommaren tillsammans med några av Sveriges mest...

I sommar återvänder Petra Marklund till Gotland för att medverka i jubileumsprogrammet Så mycket bättre- andra sommaren tillsammans med några av Sveriges mest folkkära artister.

Petra Marklund var med i första säsongen av Så mycket bättre 2010. Hennes tolkning av Petters ”Mikrofonkåt” blev en megahit som låg etta på de svenska topplistorna elva veckor i rad. Även hennes tolkning av Lill-Babs ”Jag är en tuff brud i lyxförpackning” gick hem hos svenska folket. Petra inledde sin karriär under artistnamnet ”September” och hade under 2000- med flertalet internationella hits, däribland ”Cry for You” som sålde guld i USA. 2012 började Petra sjunga på svenska under eget namn och har sedan dess släppt två hyllade album.

Orup i Så mycket bättre- andra sommaren

I sommar återvänder Orup till Gotland för att medverka i jubileumsprogrammet Så mycket bättre- andra sommaren tillsammans med några av Sveriges mest folkkära...

I sommar återvänder Orup till Gotland för att medverka i jubileumsprogrammet Så mycket bättre- andra sommaren tillsammans med några av Sveriges mest folkkära artister.

Thomas ”Orup” Eriksson medverkade i femte säsongen av Så mycket bättre 2014 och några av hans mest älskade tolkningar var Carolas ”Främling” och Amanda Jenssens ”Magiker” (Illusionist). Genombrottet fick han 1987 med singeln ”Jag blir hellre jagad av vargar” och har med en mängd stora hits och hyllade album blivit en av våra stora popikoner och en indiefavorit. Artistnamnet Orup är taget efter smeknamnet han hade som barn. 

Jason ”Timbuktu” Diakité i Så mycket bättre - andra sommaren

I sommar återvänder Timbuktu till Gotland för att medverka i jubileumsprogrammet Så mycket bättre- andra sommaren tillsammans med några av Sveriges mest...

I sommar återvänder Timbuktu till Gotland för att medverka i jubileumsprogrammet Så mycket bättre- andra sommaren tillsammans med några av Sveriges mest folkkära artister.

Jason ”Timbuktu” Diakité medverkade i andra säsongen av Så mycket bättre 2011. Timbuktu släppte sin första singel 1996, men hans stora genombrott kom 2003 med albumet ”The botten is nådd”. Timbuktu har genom åren vunnit flertalet Grammisar inom Årets hiphop/soul, samt Årets textförfattare. Under hans medverkan i Så mycket bättre blev Mikael Wiehes ”Flickan och kråkan” hans mest populära tolkning. 

Jill Johnsson i Så mycket bättre - andra sommaren

I sommar återvänder Jill Johnsson till Gotland för att medverka i jubileumsprogrammet Så mycket bättre- andra sommaren tillsammans med några av Sveriges mest...

I sommar återvänder Jill Johnsson till Gotland för att medverka i jubileumsprogrammet Så mycket bättre- andra sommaren tillsammans med några av Sveriges mest folkkära artister.

Jill Johnson medverkade i den sjunde säsongen av Så mycket bättre 2016. Hennes tolkning ”Open your heart” av Tommy Nilssons ”Öppna din dörr” är den mest populära av hennes tolkningar i programmet. Jill började sin karriär som 12-åring i countrygruppen Tomboola Band, men det var 1998 som hon slog igenom stort med låten ”Kärleken är”. Hon har utsetts till countrydrottning av svenska folket och har hittills släppt 23 album.

Magnus Uggla i Så mycket bättre - andra sommaren

I sommar återvänder Magnus Uggla till Gotland för att medverka i jubileumsprogrammet Så mycket bättre- andra sommaren tillsammans med några av Sveriges mest...

I sommar återvänder Magnus Uggla till Gotland för att medverka i jubileumsprogrammet Så mycket bättre- andra sommaren tillsammans med några av Sveriges mest folkkära artister.

Magnus Uggla medverkade i tredje säsongen av Så mycket bättre år 2012. Den mest populära tolkningen han gjorde i programmet är Olle Ljungströms ”Jag och min far”. Tolkningen blev en stor hit och utsågs år 2016 till den mest populära låten på Svensktoppen någonsin, efter att ha legat på listan i över tre år. Magnus Uggla slog igenom på 70-talet med singeln ”Varning på stan”. Sedan dess har han släppt 18 studioalbum och otroliga 52 singlar.

Miss Li i Så mycket bättre - andra sommaren

I sommar återvänder Miss Li till Gotland för att medverka i jubileumsprogrammet Så mycket bättre- andra sommaren tillsammans med några av Sveriges mest...

I sommar återvänder Miss Li till Gotland för att medverka i jubileumsprogrammet Så mycket bättre- andra sommaren tillsammans med några av Sveriges mest folkkära artister.

Linda ”Miss Li” Carlsson medverkade i i tredje säsongen av Så mycket bättre 2012. Hon slog igenom som artist 2006 med sitt debutalbum ”Late Night Heartbroken Blues” och singeln ”Oh Boy”. Sedan debuten har Miss Li släppt nio album, varav tre under sina två första åren som artist. Hennes tolkning av Pugh RogerfeldtsHär kommer natten” är en av hennes mest populära tolkningar i Så mycket bättre, men även Olle Ljungströms ”Nåt för dom som väntar”.

Petter i Så mycket bättre - andra sommaren

I sommar återvänder Petter till Gotland för att medverka i jubileumsprogrammet Så mycket bättre- andra sommaren tillsammans med några av Sveriges mest folkkära...

I sommar återvänder Petter till Gotland för att medverka i jubileumsprogrammet Så mycket bättre- andra sommaren tillsammans med några av Sveriges mest folkkära artister.

Petter medverkade i den första säsongen av Så mycket bättre 2010 med flera populära tolkningar, däribland Lill-Babs ”Tuff brud i lyxförpackning” och Lasse Berghagens ”Stockholm i mitt hjärta”. Petter var den första svenska rapparen som fick ett genomslag hos den breda publiken i slutet av 90-talet och genombrottet kom 1998 med låten ”Vinden har vänt”. Han har släppt 15 album och under åren samarbetat med många artister.

Så mycket bättre firar 10 år med jubileumssäsong

Så mycket bättre firar 10 år med en jubileumssäsong där ett gäng älskvärda artister kommer att återses på Gotland sommaren 2019. I programmets första avsnitt...

Så mycket bättre firar 10 år med en jubileumssäsong där ett gäng älskvärda artister kommer att återses på Gotland sommaren 2019.
I programmets första avsnitt kommer Petter, Magnus Uggla, Miss Li, Jill Johnson, Jason ”Timbuktu” Diakité, Petra ”September” Marklund och Orup att vara med.

I höst kommer tittarna att återse ett gäng välkända artister i Så mycket bättre – andra sommaren då programmet firar 10 år med en jubileumssäsong! Petter, Magnus Uggla och Miss Li kommer vara på plats under alla program och i varje avsnitt gästas av ett gäng andra artister som alla varit med under tidigare säsonger.

- Det ska bli jätteskoj med årets upplägg av Så mycket bättre. Lite festivalkänsla faktiskt. Sveriges minsta och intimaste musikfestival blir storslagen TV till hösten, säger Martin Nygren, exekutiv producent.

Antal dagar artisterna är på plats kommer variera och det kommer vara olika konstellationer av artister i de olika programmen. I premiärprogrammet kommer förutom Miss Li, Magnus Uggla och Petter även Jill Johnson, Jason ”Timbuktu” Diakité, Petra ”September” Marklund och Orup att vara på plats för att tolka varandras låtar. Likt tidigare säsonger kommer artisterna tolka nya låtskatter under luncher och middagar men nytt för i år är att artisterna inte kommer ha varsin dag utan dagarna kommer vara uppbyggda på annat sätt.

Så mycket bättre – andra sommaren kommer spelas in under sommaren 2019 och sändas i TV4 och TV4 Play under hösten 2019. Programmet produceras av Mastiff.

Nomineringarna till Grammis 2019

I årets lista av grammisnominerade artister och låtar hittar vi stora svenska världsartister som Robyn, Lykke Li och Zara Larsson tillsammans med nykomlingar...

I årets lista av grammisnominerade artister och låtar hittar vi stora svenska världsartister som Robyn, Lykke Li och Zara Larsson tillsammans med nykomlingar som Fricky och Junior Brinelle.

Den 7 februari är det dags för Grammisgalan 2019. Nytt för i år är att galan går på Annexet i Stockholm och att den livesänds på TV4 Play.

Flera TV4-artister bland de nominerade

Bland årets nominerade artister återfinns bland annat rapparen Stor som gjorde enorm succé i fjolårets säsong av Så mycket bättre. Med tolkningarna av Stockholm står kvar, Purple Haze, Säga mig ft Jireel är Stor grammisnominerad i kategorin Årets hiphop.

En annan Så mycket bättre-profil som är nominerad i årets Grammis är Lisa Ekdahl. Ekdahl tävlar om Årets visa/singer-songwriter med sin låt More of the Good.

Även Idol-stjärnan från 2009, Tove Styrke, har chansen att vinna i två kategorier; Årets musikvideo tillsammans med Joanna Nordahl samt Årets pop, båda med låten Sway.

Grammis delas ut i 22 kategorier och vinnarna hyllas på den årliga galan som går av stapeln den 7 februari och livesänds på TV4 Play från klockan 19.30.

Alla Grammisnomineringar 2019

Årets artist
Cherrie
Hov1
Robyn
Seinabo Sey
Z.E

Årets album
Little Jinder – Hejdå
Lykke Li – So Sad So Sexy
Robyn – Honey
Seinabo Sey – I’m A Dream
Z.E – Min penna blöder

Årets alternativa pop
El Perro Del Mar – We Are History
First Aid Kit – Ruins
Little Jinder – Hejdå
Lykke Li – So Sad So Sexy
Sarah Klang – Love In The Milky Way

Årets barnalbum
Barnkammarboken – Det bästa ur – Den silvriga barnkammarboken
Gullan Bornemark – Mina egna favoriter
Nils Berg & Kalle Carmback med vänner – I en stad
Räkna Kråkor – Andra sommaren
Tetra – Lullabies From Around the World

Årets dansband
Blender – Gambla litegrann
Casanovas – Vi lever här och nu
Larz-Kristerz – Det går bra nu
Lasse Stefanz – Forever
Sannex – Crossroads

Årets elektro/dans
Bella Boo – Fire
Neneh Cherry – Broken Politics
Quiltland – Polarity
Shakarchi & Stranéus – Steal Chickens From Men And The Future From God
Tungevaag & Raaban – All For Love, Bad Boy, Hey Baby

Årets folkmusik
Hazelius & Hedin – Jorland
Lena Jonsson – Places
Per Gudmundson & Bengan Janson – Hjeltamôs
Sara Ajnnak – Gulldalit – Can You Hear Me
Åkervinda – Förgänglighet

Årets hiphop
Fricky – Aqua Aura
Imenella – Chagga, Moves Remix
Jireel – 18
Ozzy – Ett öga rött
Stor – Stockholm står kvar, Purple Haze, Säga mig ft Jireel

Årets hårdrock/metal
At The Gates – To Drink From The Night Itself
Ghost – Prequelle
Hardcore Superstar – You Can’t Kill My Rock’n Roll
The Night Flight Orchestra – Sometimes The World Ain’t Enough
Tribulation – Down Below

Årets jazz
Amanda Ginsburg – Jag har funderat på en sak
Bo Sundström – Mitt dumma jag – Svensk jazz
Bobo Stenson Trio – Contra La Indecisión
Georg Riedel – Secret Song
Johan Lindström Septett – Music For Empty Halls

Årets klassiska
Eric Ericssons Kammarkör/Fredrik Malmberg – Nocturnal Singing
Göteborgs Symfoniorkester – Torbjörn Iwan Lundquist, Symfonier 3 och 4
The Nordic Baroque Band – The Nordic Baroque Band
Västerås Sinfonietta/Ollikainen/Sturfält/Takács-Nagy - Anders Nilsson: Orchestral Works
Zilliacus/Raitinen/Forsberg – Amanda Maier: Volume 3

Årets kompositör
Jeff Roman – 18
Josefine Jinder/Markus Jägerstedt/Joakim Åhlund/Lorentz Berger – Hejdå
Ludwig Göransson – Childish Gambino m fl.
Lykke Li/Timotej Zachrisson – So Sad So Sexy
Robin Carlsson – Honey

Årets låt
Benjamin Ingrosso – Dance You Off
First Aid Kit – Fireworks
Fricky – Aqua Aura
Robyn – Missing You
Zara Larsson – Ruin My Life

Årets musikvideo
Cobrah/Erik Hellmouth – Cobrah – Idfka
Gustaf Holtenäs – Jenny Wilson – Rapin*
Joanna Nordahl – Tove Styrke – Sway
Sheila Johansson – Seinabo Sey – I Owe You Nothing
Simon Jung – Viagra Boys – Sports

Årets nykomling
Fricky – Aqua Aura
Grant – In Bloom
Imenella – Chagga, Moves Remix
Junior Brielle – Blod + (VM 94 & Love)
Ozzy – Ett öga rött

Årets pop
Cherrie – Araweelo
Molly Sandén – Större
Robyn – Honey
Seinabo Sey – I’m A Dream
Tove Styrke – Sway

Årets producent
Amr Badr – Cherrie – Araweelo
Jenny Wilson – Exorcism
Joakim Åhlund – Avantgardet, Les Big Byrd
Ludwig Göransson – Childish Gambino, Black Panther
Simon Superti – Adel, Dani M

Årets rock
Avantgardet – Alla känner apan
Hurula – Oss är allt
Imperial State Electric – Anywhere Loud
Les Big Byrd – Iran Iraq IKEA
Viagra Boys – Street Worms

Årets textförfattare
Cismaan ”Ozzy” Maxamed – Ett öga rött
Jenny Wilson – Exorcism
Markus Krunegård – I huvet på en idiot, i en bar, på en ö, i ett hav...
Seinabo Sey – I’m A Dream
Z.E – Min penna blöder

Årets visa/singer-songwriter
Christian Kjellvander – Wild Hxmans
Eagle-Eye Cherry – Streets Of You
Lisa Ekdahl – More Of The Good
Slowgold – Mörkare
Sven-Bertil Taube – Så länge skutan kan gå vol. 2

Visa fler