Kommer tillbaka i höst

Senaste från Så mycket bättre

TV4 och C Mores nomineringar i Kristallen

Förra årets Kristallenvinnare Tilde De Paula Eby och David Hellenius är återigen nominerade i kategorin Årets kvinnliga och manliga programledare, Kalla fakta...

Förra årets Kristallenvinnare Tilde De Paula Eby och David Hellenius är återigen nominerade i kategorin Årets kvinnliga och manliga programledare, Kalla fakta är nominerade för hela tre program, Anna Book och Karin Laserow som årets tv-personlighet och gågna årets premiärer Hälsningar från..., Enkelstöten, Biggest loser VIP och Gråzon är alla nominerade i olika kategorier. Även äldre godingar som Robinson, Talang och Idol har fått nomineringar. Nedan ser ni hela fina listan på TV4 och C Mores program som är nominerade i olika kategorier:

Årets dokusåpa
Biggest loser VIP, Sjuan
Robinson, TV4 

Årets fakta och nyhetsbevakning
Nyhetsmorgon, TV4

Årets förnyare
Drottninggatan 17.04.07, TV4

Årets granskning
Kalla Fakta - Fallet Sannah, TV4
Kalla Fakta - Fotbollssyndikatet, TV4
Kalla Fakta - Mutorna längs vägen, TV4 

Årets humorprogram
Enkelstöten, TV4

Årets kvinnliga skådespelerska i en tv-produktion
Birgitte Hjort Sorensen (Gråzon), C More

Årets livsstilsprogram
Hälsningar från…, TV4
Mandelmanns gård, TV4

Årets manliga skådespelare i en tv-produktion
Kristofer Hivju (Beck), C More

Årets sportproduktion
Allsvenskan i fotboll, TV4/C More

Årets tv-drama
Gråzon, C More

Årets tv-personlighetAnna Book (Biggest loser VIP), Sjuan
Karin Laserow (Bytt är bytt), TV4

Årets underhållningsprogram
Idol, TV4
Talang,TV4 

Årets program
Så mycket bättre, TV4

Årets kvinnliga programledare
Tilde de Paula Eby, TV4

Årets manliga programledare
David Hellenius, TV4

Kristallen direktsänds i TV4 och på TV4 Play 31 augusti 20.00 så sitt bänkade och håll tummarna för många vinster då!

3:08
Spela
Lill-Babs: "Mina föräldrar råkade ut för massa snack men de lät det aldrig komma fram till mig"

Lill-Babs: "Mina föräldrar råkade ut för massa snack men de lät det aldrig komma fram till mig"

Vi minns Barbro Lill-Babs Svensson har gästat Malou efter tio många gånger under åren. Här är ett axplock av starka tillfällen då Lill-Babs berättat om händelser. Hör henne berätta om föräldrarnas starka stöd som ung och gravid men också om livet och kärleken.

Vi minns Barbro Lill-Babs Svensson har gästat Malou efter tio många gånger under åren. Här är ett axplock av starka tillfällen då Lill-Babs berättat om händelser. Hör henne berätta om föräldrarnas starka stöd som ung och gravid men också om livet och kärleken.

10:40
Spela
Charlotte Perrelli inför Så mycket bättre: "Läskigt, vad packar man?"

Charlotte Perrelli inför Så mycket bättre: "Läskigt, vad packar man?"

Charlotte Perrelli om känslorna inför Så mycket bättre och om nära vännen Barbro "Lill-babs" Svenssons betydelse i hennes liv.

Charlotte Perrelli om känslorna inför Så mycket bättre och om nära vännen Barbro "Lill-babs" Svenssons betydelse i hennes liv.

3:05
Spela
"Valborg" - med Uno Svenningsson

"Valborg" - med Uno Svenningsson

Artisten Uno Svenningssom sjunger låten "Valborg", av Håkan Hellström. Rickard Nilsson på keyborad, Anders Pettersson, gitarr och sång.

Artisten Uno Svenningssom sjunger låten "Valborg", av Håkan Hellström. Rickard Nilsson på keyborad, Anders Pettersson, gitarr och sång.

Det här är Louise Hoffsten i Så mycket bättre

Louise Hoffsten fick sitt stora genombrott 1993 med hitlåtar som ”Let the best man win” och vann samma år både Grammis och Rockbjörnen som bästa kvinnliga...

Louise Hoffsten fick sitt stora genombrott 1993 med hitlåtar som ”Let the best man win” och vann samma år både Grammis och Rockbjörnen som bästa kvinnliga artist.

Hoffstens karriär inleddes 1986 då hon blev sångare i bluesrockgruppen Sky High och medverkade på bandets album Humanizer som kom 1987. Hon lämnade dock bandet och spelade 1987 in sin första soloskiva "Genom eld och vatten" som innehåller några låtar som hon själv varit delaktig i att ha skrivit.

”Bluesen har alltid legat till grunden för allt jag gjort och steget från blues till folkvisa kändes inte särskilt stort.”

Karriären tog rejäl fart med albumet "Rhythm & Blonde" med låtar som "Let the best man win", "Hit me with Your Lovething" och "Never Gonna Be Your Lady". Albumet har ett sound som kan beskrivas som en blandning av Jimi Hendrix och ABBA. Hoffsten fick ta emot en Grammis och Rockbjörnen som bästa svenska kvinnliga artist detta år.

I år släpptes hennes tjugonde album, ”Röster ur mörkret” som handlar om livet på skuggsidan, hur det är att leva i mörker. På 90-talet fick Louise Hoffsten diagnosen MS (multipel skleros), en neurologisk sjukdom som drabbar centrala nervsystemet, det vill säga hjärna och ryggmärg. Trots sjukdomen har hon fortsatt att göra musik och turnera.

Här kan du läsa mer om artisterna som medverkar 2018. 

Det här är Albin Lee Meldau i Så mycket bättre

Soulartisten och låtskrivaren Albin Lee Meldau slog igenom med låten "Lou Lou" 2016 som strömmades runt 10 miljoner gånger på Spotify.

Soulartisten och låtskrivaren Albin Lee Meldau slog igenom med låten "Lou Lou" 2016 som strömmades runt 10 miljoner gånger på Spotify.

Hans drivkraft har sedan starten varit att berätta historier. "Det är det som betyder något i längden. Om jag kan uppnå det, då är jag nöjd. Det finns många som kan sjunga”.

Först och främst vill Albin se det som historier ur en dagbok. Albin var, med egna ord, “en fruktansvärd unge. "Jag gjorde allt man inte skulle göra. Drack och tog droger och stal och åkte fast. Jag bytte klass varje år. Jag var otroligt jobbig.”

Fördelen var dock att han redan levt några liv när han gav upp planerna på att bli en fotbollsspelare och satsade på musiken. Jo, det var det där bandet han startade när han var 12 som spelade covers av Beatles, Red hot och… Rage. Och när han var 18 hoppade han av skolan för att jobba på McDonalds. Men vid 21, så bildade han det fullkomligt hejdlösa soulbandet Magnolia. “Det fanns ingen scen för Otis Redding-soul i Göteborg så vi gjorde vår egen. Vi spelade överallt.”

Videorna till “Lou Lou” och “Bloodshot” från EP:n ”Bloodshot” - som släpptes 2017 – tydliggör verkligen Albins låtskrivande. Samtidigt som bilderna kommer upp så är det som att Albin flyter igenom dem, han är en berättare av sin egen turbulenta historia.

Här kan du läsa mer om artisterna som medverkar 2018.

Det här är Charlotte Perrelli i Så mycket bättre

För snart 20 år sedan vann Charlotte Eurovision Song Contest i Jerusalem med Take me to your heaven vilket blev startskottet på solokarriären. Sedan dess har...

För snart 20 år sedan vann Charlotte Eurovision Song Contest i Jerusalem med Take me to your heaven vilket blev startskottet på solokarriären. Sedan dess har hon hunnit med mer saker än många gör under en hel livstid.

Släppt nio soloalbum och över 110 inspelade låtar, haft egna TV program, tävlat i Melodifestivalen fyra gånger, varit programledare för tävlingen tre gånger, turnerat i Europa, haft egen julshow på Grand Hôtel i Stockholm, varit jurymedlem i Talang, spelat huvudroller Skönheten och Odjuret, Jesus Christ Superstar och senast Evita, släppt tre träningsböcker, driver egen skönhetskollektion, egen vinserie o klädkollektion – listan kan göras hur lång som helst och fortsätter att växa.

I höst släpper Charlotte även sin självbiografi och ger sig ut på konserthusturné – Flickan från Småland.

Citat Charlotte.

Jag ser verkligen fram emot att träffa dessa fantastiska artister som jag ska göra detta äventyr tillsammans med och få chansen att grotta ned mig i deras låtar, men även luta mig tillbaka och se vad dom gör av mina.” 

Här kan du läsa mer om artisterna som medverkar 2018.

Det här är Eric Gadd i Så mycket bättre

Eric Gadd debuterade med plattan ”Hello!” 1987 och har sedan dess släppt ytterligare elva studioalbum. Han är mannen bakom klassiker som ”Bara himlen ser på”,...

Eric Gadd debuterade med plattan ”Hello!” 1987 och har sedan dess släppt ytterligare elva studioalbum. Han är mannen bakom klassiker som ”Bara himlen ser på”, ”Do You Believe in Me”, ”Why Don’t You, Why Don’t I” och ”Vi kommer aldrig att förlora”, har Grammisbelönats tre gånger samt sålt guld- och platinaskivor både dubbelt och trippelt.

I fjol firade Eric Gadd 30 år som artist med att bland annat släppa två helt nya singlar på egen label; ”Stay away från mig” och ”Önskar att du ser”.

Att Eric är en extremt uppskattad liveartist är ingen hemlighet (har uppträtt live närmare 4 000 gånger) men nu tar han steget vidare och flyttar in på Hamburger Börs i höst för att bjuda på den egna showen ”OMG”. Och till skillnad från andra artister, som väljer att göra en show där man berättar sitt livs historia, så kommer Gadd fokusera på musiken och skapa ett party där besökaren dansar från att hen kliver in på Börsen tills att hen är redo för hemgång.

Med sig på scenen har Eric ett fullt band, med blås, bestående av några av Sveriges absolut mest erfarna musiker. Tillsammans med dem kommer han framföra låtar från hela sin låtskatt och kanske till och med hylla någon av sina gamla idoler. 

Här kan du läsa mer om artisterna som medverkar 2018.

Det här är Linnea Henriksson i Så mycket bättre

Sedan Linnea Henriksson blev vida känd i Sverige 2010 har hennes texter, melodier och ljudvärldar berört en stor skara, från de mest nischade musiknördarna...

Sedan Linnea Henriksson blev vida känd i Sverige 2010 har hennes texter, melodier och ljudvärldar berört en stor skara, från de mest nischade musiknördarna till de som nöjer sig med att nynna med till radion.

Hennes signum är att skapa gränsöverskridande låtar som alla kan känna sig välkomna i, oavsett generation eller bakgrund. Detta är kanske nyckeln till varför Linnea Henriksson blivit så omfamnad av en bred variation av publiker, från nord till syd, från klubb- till festivalspelningar. Att öppna upp och bygga gemenskap är nämligen det som driver henne. Det finns ständigt i hennes arbete och hörs i såväl hennes jazzpunkband Prylf, hennes tidigare medverkan i Idol och framförallt i hennes egen musik. 

Men hon ser inte sig själv som en idol, snarare en katalysator och berättare, med rösten och musiken som verktyg. Att förena publiken är det som gör Linnea Henriksson mest stolt och lycklig som musiker.

Nu, efter några år av att samla ihop sina tankar och ”komma ikapp livet”, som hon själv uttrycker det, är det dags för oss att ta del av hennes musikaliska värld igen. Att skapa något unikt tillsammans ännu en gång. För det är ju det som är anledningen till att Linnea Henriksson skriver och framför sin musik. Ett andetag i taget.

Här kan du läsa mer om artisterna som medverkar 2018.

Visa bildspel

Möt artisterna i Så mycket bättre 2018

Så mycket bättre är programmet där vi får lyssna när folkkära artister tolkar varandras låtar. Under hösten 2018 är Så mycket bättre tillbaka för nionde gången...

Så mycket bättre är programmet där vi får lyssna när folkkära artister tolkar varandras låtar. Under hösten 2018 är Så mycket bättre tillbaka för nionde gången i ordningen och deltagarna till årets upplaga möter ni här.

Christer Sjögren

Få Svenska artister har så lång och gedigen karriär som Christer Sjögren, främst känd som sångare i dansbandet Vikingarna. 

Läs mer här >>

Stor

Grammisvinnande Stor är en av de viktigaste svenska ikonerna inom nutida hiohop – både som artist och som en del i Redline-familjen.

Läs mer här >>

Linnea Henriksson

Linnea Henriksson har många strängar på sin lyra. Hon har varit programledare i radio, deltagit i TV4:s Idol och har en framgångsrik karriär som soloartist.

Läs mer här>>

Eric Gadd

Eric Gadd har stått på scen i över 30 år och har sålt flerfaldiga platinaskivor. I år är han aktuell med sin nya show på Hamburger Börs.

Läs mer här >>

Charlotte Perrelli

För snart 20 år sedan vann Charlotte Perrelli Eurovision song contest. Sedan dess har hon bland annat spelat in nio soloalbum, lett TV-program och turnerat över hela Europa. 

Läs mer här >>

Albin Lee Meldau

Albin Lee Meldau slog igenom 2016 med låten Lou Lou. Förra året släppte han sin första EP med namnet Bloodshot.

Läs mer här >>

Louise Hoffsten

I år släpper Louise Hoffsten sitt tjugonde album som soloartist. Under sina 30 år som artist har hon bland annat vunnit priser, släppt en självbiografi och deltagit i melodifestivalen. 

Läs mer här >>

Visa fler