Början på sidans innehåll

Skjutningar i Stockholm

Här kan du läsa om skottlossningar i Stockholmsområdet.

Här kan du läsa om skottlossningar i Stockholmsområdet.

Ung man död efter skottlossning i Stockholm

58 sek

En man i 20–25-årsåldern sköts till döds vid en skottlossning i en bil i Kälvesta i nordvästra Stockholm på fredagskvällen. Ytterligare en man i 17–20-årsåldern, skadades allvarligt och vårdas på sjukhus.

Två skjutna i bil i nordvästra Stockholm

1 min 44 sek

En skottlossning ägde rum på fredagskvällen i Kälvesta i nordvästra Stockholm. Två personer som satt i en bil skadades och får nu sjukhusvård. Polisen har inlett en jakt på de misstänkta gärningsmännen.

13-åring misstänks för mordförsök: ”Ett stort misslyckande för samhället”

2 min 11 sek

En 13-årig pojke misstänks för mordförsök alternativt medhjälp till mordförsök efter att en person skjutits i huvudet i Upplands Väsby i somras. Martin Wallin, polisinspektör vid lokalpolisområde Sollentuna, menar att utvecklingen fortsatt går åt fel håll och att mer måste göras av samhället för att förhindra att unga dras in i gängkriminalitet.

Man hittad skjuten i Husby: ”Försvunnit från platsen i elsparkcyklar”

2 min 37 sek

En skottskadad man har hittats utomhus i Husby i västra Stockholm. Mannen har, enligt polis, skjutits i benet.
Enligt vittnesuppgifter ska ett antal yngre personer på elsparkcyklar ha setts lämna platsen i samband med skottlossningen, det är dock oklart om de har något med händelsen att göra.

Dramatisk ökning av dödsskjutningar - hennes son är ett av offren

2 min 1 sek

De allra senaste siffrorna på dödsskjutningarna i Sverige visar en dramatisk ökning över en fyraårsperiod. Ett av de mest utsatta områdena är Järva i nordvästra Stockholm där 17 unga män skjutits till döds sedan 2018 men endast ett enda mord har klarats upp. Robin var bara 15 år när han sköts ihjäl för fem år sen och hans mamma, Carolina Sinisalo, har tappat hoppet om att hon någonsin ska få veta vem som sköt honom.