Enligt Fredde Schiller i Solsidan går det bra att grilla i stort sett allt: kött, korv, bröd, grönsaker, bananer. Kalops.

Här är Freddes bästa tips:

1. Var inte rädd för att experimentera.
Fredde tycker mycket om att "glaza", “en slags grillningens fuktspärr som stänger inne saften och smaken” som han själv säger. Hans egen specialitet är att "dubbelglaza", t ex grillkorven, vilket kan resultera i ett "intressant möte av mango chili och hickory". En annan spännande idé är att grilla fläskkotletter i smörgåsjärnet, men då sade Mickan ifrån.

2. Bra utrustning är a och o.
Det är mycket viktigt vilken grill du har, och att du har olika grillar för olika tillfällen. Fredde själv har en enorm gasolgrill med extra tillbehör. Självklart har han marknadens bästa kolgrill också eftersom gasol kan bli lite enahanda i långa loppet. Dessutom har han en picknick-grill, "inte större än en cigaretttändare".

3. Det är du som bestämmer över din grill
Om du känner att din partner kanske bestämmer över de flesta andra områden så har du grillen som din egen domän. Det är din värld. Det är där du har kontroll.

Lycka till vid grillen!

Se Freddes alla bravader vid grillen - streama Solsidan på TV4play.se!