Eric och Suzy - eller "Eazy" som deras power couple-namn lyder - är smarta, stiliga och sociala. Suzy, som är diplomat, har dessutom ett humanistiskt och intellektuellt kapital som är ovanligt på de här breddgraderna.

På papperet vore Eric och Suzy Kenneby perfekta vänner till Fredde (Johan Rheborg) och Mickan Schiller (Josephine Bornebusch). Om det inte vore för att Suzy och Mickan har en historia ihop, där Mickan under skoltiden utsattes för mobbning av Suzy. Nu måste Mickan möta sin gamla mobbare mer eller mindre varje dag, vilket blir extra traumatiskt när Suzy dessutom äter sig in i Mickans bekantskapskrets…

Eric Kenneby spelas av Peter Apelgren, känd från bland annat C Mores och TV4:s originalserie Enkelstöten och humorprogrammet Lycka till. Suzy Kenneby spelas av Katia Winter som har en spirande internationell skådespelarkarriär med framträdande roller i bland andra tv-serierna Dexter och Sleepy Hollow. Hon är också aktuell i en av rollerna i C Mores och TV4:s kommande originalserie Hamilton (premiär år 2020).

- Solsidan var både läskigt och underbart och läskigt att göra. Men alla i teamet var så snälla, som när en gammal släkting kommer och hälsar på. En som man tycker om menar jag nog. Det konstiga var att det regnade när vi filmade, säger Peter Apelgren som spelar Eric Kenneby om inspelningarna av Solsidan.

- Att göra Solsidan i våras var verkligen otroligt kul, och Suzy är en helt annan typ av karaktär än vad jag har gjort tidigare. Det känns extra kul att få göra något så svenskt som Solsidan eftersom jag i princip bara har jobbat i internationella produktioner tidigare, säger Katia Winter som spelar Suzy Kenneby.

Josefine Tengblad, dramachef på C More och TV4:

- Det känns fantastiskt roligt att Peter Apelgren och Katia Winter gör rollerna som Eric och Suzy Kenneby. De lyckas verkligen med att göra de här nya grannarna riktigt bra! Mickan och Fredde kommer att älska och hata dem och vi kommer att få nya, galna, intriger att skratta åt. Det som framkallade många skratt på manusstadiet har blivit ännu roligare nu när vi tittar på de snart färdiga avsnitten. Det ska bli roligt att bjuda publiken på detta när Solsidan får premiär den 6 oktober.

Huvudrollerna i Solsidan görs som i tidigare säsonger av Felix Herngren, Mia Skäringer, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin och Malin Cederbladh. Den nya säsongen har premiär söndag 20 oktober 20.00 på TV4, TV4 Play och C More. 

Streama alla säsonger av Solsidan gratis på TV4 Play som uppvärmning. På C More ser du alla säsonger reklamfritt och även succéfilmen med samma namn.