Nu är det klart, det blir en andra säsong av Solsidan. Tittarrekorden har avlöst varandra under vintern och succén är ett faktum. Felix Herngren som såväl skriver, regisserar och spelar i serien är glad och lite förvånad.
- Jag är inte så bra på att gissa vad som kommer gå bra, speciellt när jag är mitt uppe i det. Men jag förstod det när man hörde eftersnacket efter första avsnittet: det här funkar jävligt bra.

Planerna på en ny säsong har funnits länge.
- TV4 har trott på serien hela tiden, redan i höstas beställde de ett första utkast av ett nytt manus, vad som kan hända med karaktärerna och berättelsen. Det är ju enormt kul, och skönt att få det i så god tid, vi är alla väldigt uppbokade.

För många bra idéer


Vad som händer i de nya avsnitten är för tidigt att avslöja, dels för att manuset inte är färdigt ännu.
- Det är samma gäng vi kommer få följa, de harvar på med sina problem. Men ett par större saker kommer hända. Vi är inne i ett väldigt kreativt flow just nu så det största problemet är att inte alla små stories kommer få plats.
Många av de nya idéerna kom till under inspelningarna, och nu får manusförfattarna tillskott.
- Johan Rheborg är med och skriver den här gången. Han kommer även att vara med och regissera.

Mer av kvinnorna


Inspelningarna är planerade till sommaren, nu pågår manusarbetet för fullt. Första säsongen tog ett år att skriva och riktigt så lång tid borde inte behövas nu. Karaktärerna finns ju redan, även om vi kommer få se nya sidor av dem.
- I första säsongen är det mycket Alex och Freddan, i tvåan ska Skäringer och Bornebuschs karaktärer få ta mer plats och utvecklas, berättar Felix.
- Man får rikta strålkastaren åt lite olika håll ju fler säsonger man gör, men vi skulle kunna göra Solsidan länge till.