Vi är stolta och glada över att kunna meddela att Solsidan kommer tillbaka med tre nya säsonger under de kommande åren. Redan nästa år får vi återse våra kära karaktärer i tio nya avsnitt. Det är alltså klart att alla huvudrollsinnehavare, Felix Herngren (Alex), Mia Skäringer (Anna), Johan Rheborg (Fredde), Josephine Bornebusch (Mickan), Henrik Dorsin (Ove) och Malin Cederbladh (Anette), återvänder i Solsidan när säsong 6 har premiär.

— Vi kunde inte hålla oss! Att få göra nya Solsidan-avsnitt tillsammans med hela det här enormt kompetenta gänget är så stimulerande - och svinkul att vi bara var tvungna. I tre säsonger också! Det är ju helt makalöst, säger Felix Herngren.

— Jag saknar Alex kökshanddukar till skjortor, hans mesighet och eviga krångel. Och jag saknar Mickans förenklade världsbild. Det ska bli ett kärt återseende att återvända till hela Solsidan-familjen, säger Mia Skäringer.

— Solsidan har verkligen varit en häftig resa. Jag är stolt och glad över att ha varit en del av den och att nu få göra tre ytterligare säsonger, känns som liten bonus. Det ska bli kul att få träffa alla och börja skoja tillsammans igen, säger Johan Rheborg.

— Det ska bli kul att börja släppa in Mickan i livet igen! Jag älskar att göra Solsidan. Det är ett helt unikt projekt. Jag minns första gången jag läste manus för säsong 1 och satt och skrattade rakt ut, för mig själv. Det händer inte ofta kan jag säga, och redan där kände jag nog att det här hade något särskilt. Därför känns det så fint att vi gör tre säsonger till, säger Josephine Bornebusch.


— Jag fick frågan och funderade länge. Jättelänge. Till slut landade jag i att: Ja, fikabordet på inspelningarna av Solsidan är så jäkla gott att jag inte kunde tacka nej. Jag ser så mycket fram emot kanelbullarna. I tre säsonger. Det här blir fantastiskt! säger Henrik Dorsin.

— Att återvända till Solsidan är att som att komma hem till familjen och samtidigt som att sätta sig i en berg- och dalbanevagn. Blunda, det går igång, det kittlar i magen, det går uppåt, helt plötsligt är munnen vidöppen och det låter jättemycket. Ur ens egen mun. Förväntan, förvåning och väldigt, väldigt roligt. Sedan att få återse Anettes garderob, som är en orgie i beige och lila. Lycka! säger Malin Cederbladh.

Josephine Bornebusch och Johan Rheborg kommer även att regisserar två avsnitt var av den sjätte säsongen.

Solsidan säsong 6 har premiär under den senare delen av 2019 på TV4 och C More.

Streama alla klassiska säsonger av Solsidan reklamfritt på C More.