Tvåfaldigt Kristallenbelönade Solsidan är ett av Sveriges absolut mest sedda och populära program -2,5 miljoner såg första avsnittet av andra säsongen vilket gör Solsidan till det mest sedda humorprogrammet under 2000-talet. Nu är det klart att succén kommer tillbaka och att tittarna får följa vännerna i Solsidan i ytterligare tre hela säsonger under de närmaste åren.
- Det känns enormt roligt att få fortsätta med Solsidan. Serien är det roligaste jag jobbat med någonsin, och lyckligtvis har det sammanfallit med att folk gillar den. Rent kreativt är det superbra med tre säsonger framför oss, vi kan jobba med långa linjer på ett annat sätt nu, säger Felix Herngren.

Fredrik Arefalk, programchef på TV4, är mycket nöjd med att humorserien nu får en fortsättning:
- Det här är en unik tv-beställning. Mig veterligen har det aldrig hänt tidigare, att en humorserie har beställts i så många säsonger vid ett och samma tillfälle. Vi är mycket glada över att på detta vis få förlänga vårt framgångsrika samarbete med Felix Herngrens bolag FLX och produktionsbolaget Jarowskij, säger Fredrik Arefalk.

Manusarbetet startar inom kort och inspelningen av säsong tre är planerade till våren 2012.

Precis som tidigare så är det Felix Herngrens produktionsbolag FLX som producerar Solsidan tillsammans med produktionsbolaget Jarowskij:
-Det är en historisk beställning där TV4 likt amerikanska networks tar ett långsiktigt grepp om en succé. En långsiktighet som ger Jarowskij och FLX en unik framförhållning att befästa Solsidan som Sveriges mest älskade tv-serie de närmaste åren. Det är också väldigt roligt att en medveten satsning på kvalitativ drama har gett en sådan stark utdelning, säger Pontus Edgren VD på Jarowskij.

Det här är Solsidan:
Solsidan är en svensk humorserie som skildrar småbarnsföräldrarna Alex (Felix Herngren) och Annas (Mia Skäringer) liv i det fashionabla villaområdet Solsidan i Saltsjöbaden, Stockholm. Där bor också Alex bäste vän, den pryltokige Fredde (Johan Rheborg) och hans statusfixerade fru Mickan (Josephine Bornebusch) men också den irriterande och snåle Ove Sundberg (Henrik Dorsin) som ständigt gör livet surt för Alex.

Solsidan i siffror:
Programmet fick sin toppnotering under den andra säsongen - det första avsnittet sågs av 2,589 miljoner tittare. Under 2000-talet har ingen svensk komediserie haft liknande tittarsiffror. När timeshift-tittandet adderas, vilket omfattar den tv-sända reprisen efterföljande lördag, TV4 Play-tittande på nätet och i mobilen, vod-tittande hos distributörerna och egna timeshiftinspelningar, ökar programräckvidden med närmare en halv miljon tittare ytterligare - till hela 3 197 000 tittare.

I snitt tittade 2,3 miljoner människor på programmen på tv under andra säsongen och i snitt hade programmen 353 000 startade strömmar på TV4 Play.

Första säsongen av Solsidan vann två Kristaller 2010 för Årets program och Årets humorprogram.