Sommar med Ernst

Slut för säsongen

Artiklar från juli 2018

Inköpslista för avsnitt 3 av Sommar med Ernst

I kvällens program av Sommar med Ernst har det äntligen blivit dags för kvarnen att få ett kök -och det är inte vilket kök som helst! Tillsammans med snickarna Mackan Nylén och Kajsa Nylén så bygger Ernst Kirchsteiger ett kök som går hand i hand med kvarnens rustika och rejäla karaktär. Till köket gör Ernst skärbrädor som för tankarna till havet och han syrar grönsaker på klassiskt vis. Intill kvarnen bygger Ernst dessutom en köksträdgård där det nu finns plats för både kryddor och grönsaker att frodas och växa till sig under sommaren. Då köket står klart så lagar Ernst sesampanerade laxburgare som ackompanjeras av en fänkålssallad, syrlig kapris och en dijonsås.

Läs hela

Ernsts fågelskrämma från avsnitt 3

Läs hela

Ernsts risboll från avsnitt 3

Läs hela

Ernsts skärbräda från avsnitt 3

Läs hela

Inköpslista för avsnitt 2 av Sommar med Ernst

Bygget i kvarnen tar stora kliv framåt i säsongens andra avsnitt av Sommar med Ernst. Då kvarnens entréplan fått nya väggar och golv så har det blivit dags för Ernst Kirchsteiger att ta sig an sitt första rum inomhus. Ernst vill börja med att ge kvarnen en vacker och funktionell hall. Till hallen bygger han en hatthylla av trä och flätad sadelgjord. Han bygger dessutom ett bord som i all sin enkelhet skapar stor förvåning. Utanför kvarnen bygger Ernst och Mackan ett trädäck som sträcker sig ut över den brusande bäcken. Då trädäcket väl är klart så blir det den perfekta platsen för Ernst nybyggda fåtöljer som är tänkta att stå ute och bara blir vackrare med åren. Till trädäcket syr han även sittkuddar av mjölsäckar. Slutligen så bjuder Ernst snickarna Mackan och Kajsa på något de sent ska glömma. Han steker citronmarinerade lammracks som får sällskap av en ljummen potatissallad med grillade sommarprimörer.

Läs hela

Ernsts hallbord från avsnitt 2

Läs hela

Ernsts mjölsäckar från avsnitt 2

Läs hela

Ernsts hatthylla från avsnitt 2

Ernst hatthylla hade en speciell stolpe att förhålla sig till men självklart kan den göras rak i bakkant och fästas i en slät vägg.

Läs hela

Ernsts clubfåtölj från avsnitt 2

Läs hela

Inköpslista för avsnitt 1 av Sommar med Ernst

Ernst Kirchsteiger

I första programmet av Sommar med Ernst 2018 får vi följa med på en rundvandring i den gamla kvarnen som Ernst skall rusta under sommaren. Det första som han tar sig an att göra i ordning är den entréplats som är framför kvarnen och bland annat bygga ett nytt hus till de ankor som bor på platsen. Dessutom lagar han en härlig middag till de snickare som hjälper honom under sommaren – Marcus och Kajsa!

Läs hela
Visa fler