Sommar med Ernst

Slut för säsongen

Artiklar från augusti 2018

Inköpslista för avsnitt 8 av Sommar med Ernst

I säsongsavslutningen av ”Sommar med Ernst” tar Ernst Kirchsteiger med oss på en rundvandring genom de rum han har skapat under sommaren och vi får se den otroliga förvandling kvarnen har gjort. Men allt är inte klart. Kvarnens entré behöver fortfarande få ett lyft. Den får en ny entrédörr som smyckas med en konstnärlig hyllning till kvarnen och ett skrapgaller som förhindrar att smuts följer med den som kliver in. Ernst tar sig även hela vägen upp i knoppen på kvarnen, för det har slutligen blivit dags för kupolen att inredas till ett härligt rum där man kan luta sig tillbaka och bara vara. Men för Ernst blir det en kort vila. Avslutningsfesten nalkas och det ska lagas massor av mat för Ernst vill bjuda sina gäster på en krämig risotto med kantareller, korv och kräftor.

Läs hela

Ernsts dörrspegel från avsnitt 8

Läs hela

Ernsts skrapgaller från avsnitt 8

Läs hela

Inköpslista för avsnitt 7 av Sommar med Ernst

I kvällens program av “Sommar med Ernst” förflyttar vi oss en våning närmre himlen då kvarnens tredje våning förvandlas till ett rogivande sovrum. Till sovrummet bygger Ernst Kirchsteiger nattduksbord av rejäla träkubbar, en skärmvägg och ett entresolplan med bra förvaring. Sinnligheten får dessutom flöda helt fritt då Ernst binder samman en lövtakkrona som hängs över sängen. Slutligen lagar Ernst en måltid av guds nåde. Han gör handkavlad pasta som får sällskap av en vitvinssås med gravad regnbågslax.

Läs hela

Ernsts nattduksbord från avsnitt 7

Läs hela

Ernsts lövkrona från avsnitt 7

Läs hela

Ernsts förvaringsvägg från avsnitt 7

Läs hela

Kulörer i Sommar med Ernst

Läs hela

Inköpslista för avsnitt 6 av Sommar med Ernst

I kvällens program av “Sommar med Ernst” satsar Ernst Kirchsteiger på att få badrummet klart. Han blandar till ljuvlig lavendeldoftande tvål och bygger en smart låsanordning till badrumsdörren. Han och Mackan gör även en härlig utedusch. I köket slås det på stort med inte bara en utan tre bakverk till kafferepet. Det blir en kaloririk tårta med chokladtryffel och smultron, Stöpaforskaka och jitterbuggbakelser.

Läs hela
Visa fler