Programmet heter Sommar med Ernst, vad betyder sommar för dig?
-Svenskarna blir wild and crazy. Kärleken spirar och barn blir gjorda. Det finns inget bättre än svensk sommar. Jag räknar in regnskurar och dimma och allt som hör till. Det är så viktigt att njuta av de enkla sakerna. Det kan va skönt att lukta på en hund då och då.

Kommer det är bli mycket barfota i det nya programmet?
-Det kan du fethajja. Dom här 45:orna har varit instängda allt för länge. Längtar efter att få gå på nyskurade trägolv. Jag är säker på att jag skulle kunna resa en hel arme med svenskar som går barfota.

Vad gör du helst på semestern?
-Hämtar hem förlorad tid med vännerna. Jag tycker att man ska utsätta sig för människor man tycker om. Jag läser, lyssnar på musik och lägger saker på grillen. Jag brukar bada i en liten mörk sjö där jag bor. Den är så mörk så den känns lite oljig och när jag går ner där så befinner jag mig i något slags viktlöst tillstånd.

Hur känns det inför det här nya projektet?
-Jag är så lycklig så jag bara hoppar omkring. Mat, inredning och trädgård är det jag brinner mest för. Det passar mig utmärkt att få åka ut i landet och träffa människor för jag är extremt social och nyfiken.

I programmet ska du hjälpa människor runt om i landet med olika projekt, har du några drömprojekt?
-Jag brinner lite extra för de husen som inte är tänkta att bo i. Ett litet skjul eller en cykelverkstad. Ett hus som blivit över som man inte vet vad man ska ha det till. Det är ett fantastiskt projekt.

Hur kommer de olika projekten att väljas ut?
-Jag får själv vara med och plocka ut projekt. Programmet ska bli en variation av sköna människor och roligt fix. Kliniska vita luktfria miljöner hoppar inte jag igång på. Det ska vara lustfyllt. Det ska kännas att det bor människor där. Vi ska verkligen plocka fram det bästa på dom platserna runt om i landet där vi hamnar.