17 juli


Anne-Lie Rydé - Energikällan Anne-Lie Rydé bjuder på Vikingarnas klassiker "Hallå" från 1977 i ny rivig tolkning.

Madcon – Den norska dansduon spelar sin hit "Glow", en låt som fick hela Europa att dansa synkroniserat under Eurovision song contest tidigare i år. Kanske blir det gruppdans när de uppträder på Sommarkrysset med sin smittsamt rumpskakarlåt.

Fibes Oh Fibes! – De har kallats för en smörstekt "lyxmiddag av indiesoul och retrosväng" och i Sommarkrysset bjuder de på härliga sommarlåten "Lovechild" som sannolikt kommer få dig att vilja gå ut och dansa i trädgården.

Crucified Barbara – Sommarnatten kommer definitivt bli ännu hetare då Tyresö-gruppen Crucified Barbara river av sin hit "Heaven or hell" från Melodifestivalen. Håll utkik efter en headbangande Gry Forsell i kulisserna.

Rasmus Seebach – Danska popcoolingen Rasmus Seebach spelar sin hit "Natteravn" (jag kallar på dig) i en helt unik version med Immanuel Gospel & Tensta Gospel. Det här vill ni inte missa!

Magnus Carlson - Weeping Willows-sångaren och tillika en av Sveriges intressantaste röster teamar upp med Mad Con i en ny version av "Jag ber dig/Beggin" och även detta lär bli en unik musikupplevelse så spetsa öronen.

24 juli


Ola Joyce – Örebrosonen som startade med fiollektioner vid fyra års ålder och sedan vuxit upp till en av Sveriges up-and-comming poppoeter med snärtiga låtar som "Window shopping" bakom sig. I Sommarkrysset framför han "Beautiful loser" och det vinner ju alla på.

Anna Bergendahl – Hon vann hela Sveriges hjärtan då hon skickades vidare ut i Europa för att representera vid Eurovision song contest med låten "This is my life". Hon har ännu inte bestämt om vi kommer får höra den låten eller om det kanske blir en lyssning på nästa singel.

Le Kid – Flera har hävdat att electropoplåten "Mercy mercy" år årets sommarlåt och visst ligger det något i det. Smittsamt svängigt är det i alla fall. Om ni missat den så bör ni spana in Le Kids Esther Williams-inspirerade video eller så kan vi ju hoppas att sångerskorna Johanna och Helena tar med sig alla baddräktstjejer in på Sommarkryssets scen – och även en förvirrad halvnaken kille med tuba. Ja ni hörde rätt.

Sean Banan – Nu är det dags att skaka rumpan till sommarplågan med just det namnet. Videon till låten "Skaka rumpan" har redan setts av över en miljon på Youtube och nu kommer Sean Banan till Sommarkrysset med 14(!) dansare och två livvakter. Det lär bli en upplevelse.

Peter Jezewski – med tre på kör, en gitarrist och 4 lindyhopdansare.

Style – Ett "blast from the past" utlovas då gamla hitmakarna Style kommer till programmet och river av sitt "Hitsmedley" (Love killer, Fantasi, Vill ha dig, Dover-Calais). Kan du sitta still?

31 juli


Lena Meyer-Landrut – Finbesök! En varning utfärdas här, just som du lyckats få låten ur huvudet, ja då dyker tyska Lena upp och framför superdängan "Satellite" som gav henne segern i Eurovision song contest tidigare i år. Å andra sidan lär ju ingen ha något emot att smittas lite av schlagerfebern igen.

Martin Stenmarck – en av Sveriges mer folkkära artister, Martin Stenmarck skickar ut kärlek i sommarnatten med Keane-covern "Everybody's changing" och lär sätta några hjärtan i brand.

Shout Out Louds! – Stockholmsbandet som har tagit sin indierock ut i världen, på turne med bland andra Kings of Leon och dessutom hunnit framträda på Late night show with David Letterman. Nu spelar de i Sommarkrysset med singeln "Fall hard".

Marie Serneholt, Sebastian Karlsson & Grease-ensemblen – Olja upp frisyren, släng på skinnpajen och vicka på höfterna. En av musikalhistoriens stora klassiker, Grease, har genereat sådana tidlösa hits som "Summer night" och här framförs den på svenska som "Sommarkärlek" av en bejublad ensemble.

Kato featuring Jon – DJ:en Thomas Kato Vittrups sommarhit "Turn the lights off" har skakat dansgolven både i Danmark och övriga Europa i år och nu kommer han till Sommarkrysset tillsammans med sångaren Jon Nørgaard för att riva av en låt som garanterat kommer sätta sig i ditt huvud...och fötter.

Peter Gustafsson & Ankie Bagger - Finalnumret i årets PRIDE-Sommarkrysset blir Peter "Gaybonden" Gustafsson & Ankie Bagger med årets PRIDE-låt "Secret weapon".

7 augusti


Oskar Linnros – Utan tvekan är låten "Från och med du" en av de hjärtskärande popstycken vi kommer förknippa med sommaren 2010 och nu kommer före detta Snook-halvan Oskar Linnros till Sommarkrysset för att framföra denna pärla live. Inte missa!

Ola Svensson – Lundagrabben Ola har gett oss ena radiohitten efter den andra sedan genombrottet i Idol 2005. Senaste i detta pärlband är glada sommarkaramellen "Overdrive". Förbered er att vifta med handen fram och tillbaka i luften medan ni sjunger med "O-o-o-o-overdrive".

Sanna Nielsen – Karriären började med en talangjakt i Olofström 1992. Nu har den talangen finslipats i 18 år för att framföra senaste singeln "Devotion" på Sommarkryssets scen. Törs du missa det?

Broken door
– Duon som hade sin första spelning i Karlstad 2008 har nu en riktig radioplåga med låten "Angel" som du får höra i en fin liveversion på Sommarkryssets scen.

Lovestoned – Tre svenskar och en tysk. Här är kvartetten du kanske minns från årets melodifestival då de framförde svängiga "Thursdays". Nu är de här med senaste singeln, popreggaelåten "Rising girl".

14 augusti


Johnossi – Det här bandet är hela kreddmusiksveriges lilla darling och det finns en anledning till det. Deras explosiva liveshower är något utöver det vanliga och därför är förväntningarna skyhöga då de ska framföra sin hitsingel What's the point på Sommarkryssets scen.

Darin – Tja, presentation känns väl överflödig. Superbegåvade Darin lär behöva extra förstärkare om tjejskriken på första rad ska överröstas då han sjunger nya låten Microphone. Du avnjuter det med fördel hemma i soffan eller i husvagnen. Grattis!

Patrik Isaksson – En sanning om Patrik Isaksson är att man inte riktigt hört honom förrän man sett honom framträda live. Här har ni chansen då han kommer till Sommarkrysset och sjunger Stockholm.

Stromae – Paul van Haver från Bryssel är med känd under namnet Stromae sedan han slog igenom internationellt med elektrohitten Alors on danse som du knappast kan ha undgått att höra på radio då den toppat listorna i flera av de europeiska länderna. Är du fortfarande osäker på vilken låten är så kan du se den här.

21 augusti

Brolle, Tove Styrke, Takida, Chanée & n'Evergreen (Danmark), Pugh Rogefeldt Trio, samt Lady GaGa-producentens nya RnB-stjärna Mohombi (Senegal/Sverige). (Kolla videon till Bumpy Ride här.)
Dessutom ett rykande rytmiskt hett brasiliansksvenskt säsongsfinalnummer med brasilianska stjärnan Simone Moreno, Anders von Hoffsten och brasilianska dansare .