Melodifestivalvinnaren och Ladies Night-stjärnan Martin Stenmarck.

Han har gjort succé i Ladies night sedan 2006. Han har vunnit melodifestivalen och han har sjungit i en mångd olika musikaler.

Men musikintresset började långt innan dess. Martin Stenmarck har hållt på med musik i olika former väldigt länge. 1991 vann han, tillsammans med sin yngre bror David, Riksfinalen av Talang -91 i direktsändning i TV1.

Därefter jobbade han som modell och som sjungande servitör på Wallmans Salonger i Stockholm och det var då karriären började.

Mellan 1997 och 1998 turnerade4 han med showduellen: en show som handlade om Martin, den talangfulle popstjärnan, som hela tiden blir störd av en gammal barndomskompis, den talanglöse Håkan som vill stjäla lite rampljus. Resultatet blir olika typer av tävlingar om publikens gunst.

Även på musikalscenen har han skördat stora framgångar. Han har spelat huvudrollen i bland annat Jesus Christ Superstar och West Side Story. Martin Stenmarck turnerade även flera somrar med Robert Wells show Rhapsody in Rock.

2005 kom den stora segern i melodifestivalen med låten Las Vegas. I den stora finalen i Kiev i Ukraina kom han på 19 plats av 24 bidrag.

Han turnerade sommaren 2005 i Sverige med det så kallade Tältprojektet bland annat i Göteborg, Varberg, Malmö och Stockholm.

I september 2006 släppte han sin första singel på svenska; 7milakliv, som hamnade 1:a på svenska singellistan i sju veckor.

Rapparen Swingfly, som egentligen heter Richard Silva II, gästar också Sommarkrysset. Han har bland annat varit delaktig i gruppen Blacknuss. Han har också vid ett flertal tillfällen jobbat med rap-kollegan Dr. Alban.

Det stora genombrottet kom 2004 när han rappade i låten "Hey Boy" tillsammans med Teddybears STHLM. 2006 slog också singeln "Something's Got Me Started", som också den blev en hit. Han har också haft hitar med låtarna "Singing That Melody" och "touch and go".

Swingfly medverkade i Melodifestivalen 2011 där han med bidraget "Me and My Drum" (featuring Christoffer Hiding).

Konstnären, pop- och soulsångaren och körledaren Caroline af Ugglas är tredje gästen i lördagens Sommarkryss. 2007 tävlade hon i melodifestivalen med låten Tror på dig. 2009 var hon med med låten Snälla, snälla. Hon har även varit med i På spåret och körslaget.