I tredje säsongen av Spårlöst tar Ulrika Eriksson och Hans Fahlén med sig programmets huvudpersoner på resor världen över för att återfinna biologiska föräldrar eller okända syskon. Med sig har de enbart ett fåtal ledtrådar såsom ett namn, ett foto eller ett vagt minne.

Sökandet efter okända familjemedlemmar är också ett sökande efter svar på frågor om de medverkandes historia och ursprung.

Under den känslofyllda resan tillbaka till det förflutna konfronteras de medverkande med okända delar av sina liv och de saknade bitarna faller slutligen på plats.

Hans Fahlén har en lång tv-karriär bakom sig och har gjort sig känd som programledare för bland annat Farmen, När & fjärran och Fortet i TV4 samt Mullvaden och ID i Kanal 5.

Ulrika Eriksson inledde sin karriär 1998 på MTV i London där hon var VJ under fem år. Hon har även varit programledare för Silikon i TV3 tillsammans med Gry Forssell . För TV4 har Ulrika bland annat gjort Grammisgalan, Äntligen trädgård, Ungt val, Nyhetsmorgon och Rampfeber.

Spårlöst är en svensk programserie från 2011 i 8 delar.