Hur ser upplägget för programmet ut?
- Jag och Linda är programledare, och vi håller i varannat program. Det är åtta avsnitt sammanlagt, och vi gör en resa i varje program och då vi åker tillsammans med den sökande för att leta rätt på personen den söker. Jag gjorde ju programmet Saknad för flera år sedan, men då åkte man själv iväg på resan och pratade bara med den sökande i en studio. Nu är själva resan fokus i programmet.

Hur ser du på uppdraget och programmet?
- Jag fick så många reaktioner på Saknad, och människor pratar fortfarande med mig om det, så när jag tillfrågades om Spårlöst så var det ingen tvekan om att jag skulle svara ja. Även om det innebär att jag måste ta ledigt från Nyhetsmorgon som egentligen är mitt lilla barn.

Tror du att det kommer bli svårt att handskas med människors livsöden? - Jag tror att det är jättebra att personen som söker är med på resan. Och det är ett stort privilegium att få vara med själv. Det är ju personer man aldrig har träffat tidigare, och det känns fint att få vara med och finna svar på deras livsfrågor. Och även om vi i slutändan kanske inte finner den som personen söker, så upptäcker man alltid andra personer och andra saker, som till exempel tidigare hem.

Har du förberett dig på något sätt inför programmet?
- Jag har kontakt med redaktionen som gör programmet och jag har läst de flesta av breven som har skickats in till oss. Eftersom jag gjorde Saknad så vet jag sen innan hur saker under resorna fungerar, vilka bra vägar man kan ta under sökandet och så vidare. Det känns bra.

Känns det bra att ha Linda att dela bördan med? - Jag tycker att det är jättekul att hon gör det, men eftersom vi gör varannat program så jobbar vi inte så mycket med varandra under produktionen. Det blir ofta sådär, man gör samma program men arbetar inte ihop.

Spårlöst - premiär i vår