Mötet med familjen på paradisön blev både känslosamt och spännande, trots inledande svårigheter att hitta rätt då Pernilla bara hade ett namn på sin biologiska mamma. Men med hjälp av programledaren Hans Fahlén gick det vägen till slut och Pernilla har nu fått en helt ”ny” familj.

Vad har hänt sedan du hittade din mamma, har ni kontakt?

- Vi håller kontakten via mejl, telefon och sms. Jag har tyvärr inte haft möjligheten att åka tillbaka, det kostar en hel del och jag vill ju ha med min son också. Men mitt mål är såklart att åka dit igen som fort som möjligt!

Hur kändes det där första mötet?

- Det var både konstigt och onaturligt. Samtidigt var det ju jättespännande att stå där med henne, min biologiska mamma. Alla möten var ju väldigt speciella, det var kul att träffa alla.
Samma sak med min pappa, det var väldigt spännande.

Kände du att du var lik dina föräldrar?

- Ja absolut, speciellt med min mamma. Sedan var det en smula komiskt att min son liknar min pappa väldigt mycket, rent utseendemässigt. Det visste jag ju inte tidigare.

Har du berättat för din son om hans ursprung?

- Det har jag gjort, han är nio nu och tycker allt är väldigt spännande. Han är nyfiken.

Du träffade även tre stycken syskon som du inte visste om att du hade, hur var det?

- Det var kul men jag känner inte precis att jag är jättesläkt med dem, jag känner dem inte alls. Men det var ändå kul. Alla var jättesnälla mot mig och så. Vi håller kontakten och det är roligt att lära känna dem.

Kände du dig som en i familjen?

- Jag kände mig väldigt välkommen, men sen har jag ju min familj här i Sverige, de jag växt upp med. Det blir inte riktigt samma, det blev mer som vi var väldigt nära vänner istället för familj.

Hur förändrade de här mötena dig? Eller är du förändrad?

- Jag har nog inte förändrats så mycket, jag är jag. Samtidigt har jag numera lättare att förstå hela mig själv. Jag vet mer vad som är arv och miljö till exempel. Nu vet jag var alla sidor av mig själv kommer ifrån.

Om du skulle ge någon som är adopterad ett råd, tycker du man ska söka upp sin biologiska föräldrar?

- Har de frågorna som jag hade om sitt ursprung så ska man göra det, men alla måste känna efter själv. Det måste kännas naturligt annars kan det bli konstigt. Känns det inte viktigt för en själv ska man nog avstå.