- Men vi har planerat efter att det finns en svår hotbild (den näst högsta nivån) och har infört säkerhetsåtgärder efter det. Vi har tittat på hur terroristhotet ser ut och hur det varit vid tidigare olympiska spel. Jag är nöjd med vår planering och våra åtgärder, säger Chris Allison vid Metropolitan Police och nationell säkerhetskoordinator för OS.


Panikrum under stadion

Enligt Sunday Times har det bland annat byggts så kallade panikrum under den olympiska stadion där viktiga gäster och åskådare ska få skydd om en attack skulle inträffa, men de uppgifterna vill inte Chris Allison kommentera.

- Vi talar inte om några detaljer i säkerheten, säger han till TT.

Flera personer i Pakistan har gripits efter att tidningen The Sun avslöjat en bedrägerihärva med visum som kunde ha lett till att potentiella terrorister kunnat ta sig in i Storbritannien tillsammans med den pakistanska OS-truppen.

- Jag talar inte om enskilda fall, men vi arbetar nära med kollegor över hela världen för att kunna hitta alla eventuella hot, sade Chris Allison vid en presskonferens på tisdagen.

Soldater extrainkallades

För en tid sedan tvingades säkerhetsjätten G4S att erkänna att bolaget inte kunde få fram tillräckligt många vakter till arenorna kring OS.

Omkring 3 500 soldater extrainkallades för att stärka säkerheten. Nu har OS-minister Jeremy Hunt beslutat att ytterligare 1 200 soldater, som stått i beredskap, ska kallas in för att hjälpa till vid säkerhetsspärrarna till arenorna.

G4S, som från början skulle tillhandahålla 10 400 vakter har hittills lyckats få fram närmare 6 000 och sagt sig kunna få fram 1 000 till.

- Anledningen till att vi använder de 1 200 soldaterna som stod redo är att minska risken ytterligare för att något ska kunna hända, säger Paul Deighton, vd för organisationskommittén för OS i London (LOCOG).