Sedan Modos nyckelspelare Samuel Påhlsson slet av sina båda hälsenor i gymmet gick Modo ut med att de ville värva in NHL-centern Alexander Steen. Men Svenska Hockeyligans VD Jörgen Lindgren sa då nej. Nu vill Alexander Steens agent Kalle Bodén dra Hockeyligan inför rätta om de inte ändrar ståndpunkt i frågan.

- Hockeyligans beslut strider mot både svensk och europeisk rätt. Vi anser att man inte kan fatta ett beslut för en grupp arbetsgivare och tvinga dem att ingå vissa villkor utan att det är upp till varje enskild arbetsgivare att anställa vilka de vill anställa inom ramen för det regelverk som finns, säger Bodén till TV4 Sport.

- Man får inte ingå avtal efter 31 januari och inte ha två nordamerikanska spelare i laget. Utöver det finns anser vi att man som kartell inte kan ingå och fatta beslut som på det här sättet begränsar spelarnas fria rörlighet, säger Kalle Bodén vidare.

Bodén är inte ensam om att tycka så. Agenten Peter Wallén håller med om att beslutet strider mot svensk och europeisk rätt. Agenten Tommy Öström tror att frågan kommer att lösa sig själv då det avtalet saknar konsekvensbeskrivning. Öström tror att klubbarna kommer att strunta i avtalet och ta in spelare när de så behagar.

TV4 Sport har förgäves sökt Svenska Hockeyligans vd, Jörgen Lindgren för en kommentar.