- Hon kommer inte att simma lagkapp. Hon är fortfarande anmäld på hundringen, men det mest realistiska är väl att tro att hon behöver den här tiden till 50:an på fredag, säger René Tour, till TV4 Sport.
Det innebär alltså att det sannolikt inte blir något 100 meter fritt för Therese Alshammar nästa vecka och att hon får satsa allt på att bli frisk till 50 meter frisim.

- Ja, och det känns i det här läget som ganska logiskt ur ett medicinskt perspektiv. Att se hur rehabiliteringen och läkningen sker och sen ha en vecka på sig till nästa fredag, säger René Tour.
Ett slutgiltigt beslut kommer att tas på tisdag och känns det inte bra då blir det inget simmande i årets OS för ett av Sveriges tyngsta guldhopp.

OS har blivir rena förbannelsen för Therese Alshammar. Hon har förvisso tagit tre medaljer, men har framförallt förföljts av olika bakslag. Sydney 2000 försvårades av en jobbig förkylning, men trots lyckades hon ta två silvermedaljer. I Aten 2004 var det marginalerna som inte var med henne. Hon var två hundradelar från ett brons och fyra från ett silver. Och i Peking för fyra år sedan sprack simdräkten strax före semifinalen, vilket starkt bidrog till att hon åkte ut.