Vid OS 2006 handlade det om tre hundradelar. I Schladming på söndagen var det visserligen något mer.

Men André Myhrer var ändå först av dem som inte fick en VM-medalj, till bronset saknades 40 hundradelar.

- Jag har ju varit fyra förut, så jag vet hur det känns. Det hade varit ännu mer snöpligt om det hade varit några hundradelar, men det är inte roligt, säger han besviket.

- Vi är här för att köra om medaljerna, då är det svårt att glädja sig åt en fjärdeplats.

Hirscher oslagbar

I fjol vann André Myhrer världscupfinalen i samma backe och säkrade därmed segern i slalomcupen. Den gången bäddade en urkörning av Marcel Hirscher för den svenska triumfen.

I hemma-VM var den 23-årige österrikaren dock oslagbar. Hirscher ledde redan efter första åket och vann till slut med 42 hundradelar före Felix Neureuther, Tyskland, och 65 före österrikiske landsmannen Mario Matt.

- Jag har ingen aning om hur jag lyckades skärma av allt så bra. Det är inget jag vill prova allt för ofta, säger Hirscher, som jublande slängde sig ner i snön när guldet var bärgat.

Men så har den unge österrikaren också haft ett enormt tryck på sig inför VM. Nu lämnar han Schladming med guld i slalom, silver i storslalom och guld i lagtävlingen.

- Han är som en jävla maskin. Åker otroligt stabilt. Och i år har han inte huvudet under armen heller, utan han har lite marginal på det hela. Han gör mycket rätt just nu, det är en helt fantastisk säsong han har gjort. Otroligt, säger André Myhrer imponerat.

Tre på topp tio

Svensken var sjua efter första åket, en bra bit bakom Hirscher. Det andra åket stod sig något bättre i konkurrensen. Men inte tillräckligt väl.

Sett till laginsatsen fick Sverige en klart godkänd dag, med tre åkare på topp tio. Men inte heller Jens Byggmark (åtta) eller Mattias Hargin (nia) var särskilt nöjda efteråt.

- Topp tio på VM är inte så himla illa. Men jag vet vad alla har för förväntningar och vad jag själv har för förväntningar, så då blir det inte så bra betyg, säger Byggmark.

Markus Larsson, som låg på trettonde plats efter första åket, körde ur i det andra.

Jens Bornemann/TT