Efter fem och ett halvt år i USA och spel med Los Angeles Galaxy, med undantag för två låneperioder i Milan, fortsätter David Beckham sin karriär i Europa och Paris Saint-Germain. Avtalet gäller i fem månader.

I Los Angeles var 37-åringen klubbkamrat med Christian Wilhelmsson. Nu får han dela omklädningsrum med en ny svensk — stjärnan Zlatan Ibrahimovic som gjort succé i den franska klubben och leder skytteligan. Beckham var inte sen med att hylla svensken.

- Han är en av spelarna jag ser fram emot att spela med. "Ibra" är en spelare som jag har följt under de senaste åren och har alltid känt, även när han var ung och spelade för Sverige mot England, att han kan bli en av världens bästa spelare. Det har han bevisat flera gånger under sin karriär. I Inter, Milan, här och med Sverige. Han är en speciell spelare. Det är stort att ha en karaktär som honom i sitt lag. Man behöver spelare som honom, han spelar med självförtroende och passion. Men det finns många bra spelare i laget, jag har sett många matcher. Det finns mycket talang, sade Beckham.

Skänker hela lönen

David Beckham fick sitt stora genombrott i Manchester United där han blev en stor ikon. Flytten gick sedan vidare till spanska storklubben Real Madrid och efter det blev det spel i USA och Los Angeles. Anmärkningsvärt är att frisparksspecialisten Beckham berättade han kommer att skänka hela sin lön till välgörenhet för barn i Paris.

- Vi har bestämt oss för något som är ganska unikt. Jag kommer inte att få någon lön. Min lön kommer att gå till barnvälgörenhet i Paris. Det är något som vi är glada och stolta över att kunna göra.

"Fler bud än någonsin"

Beckham har tidigare varit aktuell för PSG. Då blev det ingen flytt eftersom han kände att han hade mer att ge i Los Angeles. Nu gick förhandlingarna med PSG snabbt och han är förväntansfull.

- Jag är lycklig. Jag hade många bud, förmodligen fler bud än någonsin tidigare i min karriär och jag känner mig hedrad över det. Jag valde Paris för att jag ser vad klubben vill åstadkomma och vilka spelare de tar in. Det är en klubb som kommer att ha mycket framgång under de kommande 10, 15-20 åren, sade Beckham som även betonade att Manchester United var den enda klubb som han hade kunnat tänka sig att spela för i England.

På fredag spelar PSG borta mot Tolouse. Beckham har tränat med Premier League-klubben Arsenal men kommer inte att spela fredagens match.