Men vägen fram till OS har inte varit helt rak. Bolt har precis återhämtat sig från både en rygg- och en benskada och tidigare i sommar besegrades han på både 100 och 200 meter av träningspartnern Yohan Blake vid de jamaicanska mästerskapen.
- Det är alltid en väckarklocka att bli slagen under säsongen, men det hände inte under ett mästerskap. Det öppnade mina ögon och fick mig att fundera. För mig handlar allt om att få till det när det gäller, sade Bolt.
Men det är inte bara Blake som kan göra livet surt för Bolt i London. Utmanarna star på kö. Där finns amerikanerna Tyson Gay och Justin Gatlin, men också Bolts mångårige vän och landsman Asafa Powell.
- Jag känner mig energisk och uppumpad inför det här. Jag blir inte yngre och det här är förmodligen min sista chans och jag är bara här för att ge mitt allt, sade Powell, vid samma pressträff.

Inga tankar på att förlora
För Usain Bolt finns inte några tankar på eventuella nederlag i huvudet, men blir det så tror han att han kan hantera det.
- Jag tror inte att det skulle vara slutet på världen. Jag går inte runt och tänker att jag ska förlora. Jag tänker aldrig så. Jag har varit med om en del och lägger allt bakom mig. Jag vet vad som krävs för att bli mästare, jag har varit på det stadiet några gånger, sade Bolt.
OS-finalen på 100 meter avgörs sent på söndagskvällen den 5:e augusti.