C More och Sportkanalen fortsätter att stärka sportutbudet. Tidigare i höstas förvärvades några av världens bästa fotbollsligor, La Liga, Serie A och MLS. Nu är det också klart att världens bästa basketliga, amerikanska NBA, fortsätter att visas på C Mores kanaler i ytterligare tre säsonger.

- Basket är en av världens största sporter och NBA är definitionen av världsklass så vi är givetvis väldigt glada att kunna utöka satsningen, säger Johan Cederqvist, kanalchef sportkanaler på TV4 och C More.

Det nya avtalet gör att antalet matcher som visas på C More och Sportkanalen nu ökar markant. Tidigare har det visats en till två matcher i veckan, nu kommer det att visas minst en NBA-match varje dag. I år kommer även fler matcher visas primetime i Europa, vilket gör att matcherna under helgen kommer starta från klockan 19.00 svensk tid.

- Att nu kunna erbjuda våra tittare sport i högsta världsklass i princip varje natt är vi väldigt nöjda med, särskilt inför en säsong där Zion Williamson och Ja Morant ska debutera. Det här är en perfekt pusselbit till vårt redan starka utbud på Sportkanalen, säger Cederqvist.

Utöver livematcher från NBA kommer C More och Sportkanalen även visa höjdpunkter, dokumentärer och andra program från världens bästa basketliga.

Världens bästa basketliga, NBA, visas på C More och Sportkanalen.