C More och Sportkanalen sänder sedan tidigare basket från världens bästa basketliga, NBA. Nu utökas satsningen på basket och under säsongen 2018/2019 kommer C More och Sportkanalen att visa minst 20 stycken matcher från den Svenska Basketligan för både damer och herrar. I samarbete med Sportsground kommer matcherna i SBL bland annat att visas under söndagskvällar, före veckans NBA-sändning. Dessutom kommer flera matcher under årets slutspel att visas.

-Nu tar basketen i Sverige ett nytt stort steg. Från att ha visat alla matcher på vår egen playkanal, till att nu sända 20-25 matcher på C More och Sportkanalen. Vi ser det som ett fantastiskt steg för en ökad exponering av svensk basket, säger Bo Sundberg, styrelseledamot i Föreningen Basketligan herr.

- Att vi i den långsiktiga satsningen tillsammans med Svenska Basketligan nu har fått till ett avtal gällande minst 20 stycken matcher med Sportkanalen denna säsong känns både roligt och utmanande, säger Magnus Grahn, VD på Sportsground.

C More och Sportkanalen sänder sedan tidigare svenska ligor som bland annat allsvenskan och superettan i fotboll, SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Handbollsligan. Rickard Segeborn, programchef sport på TV4 och C More, är nöjd med att kunna fortsätta utöka satsningen på svensk sport.

- Vi är väldigt nöjda med att få in både svensk dam- och herrbasket i vårt utbud som en del i vår stora satsning på svensk sport. Det känns kul att vi nu kan erbjuda både världens bästa basket och Sveriges bästa basket på våra kanaler, säger Rickard Segeborn, programchef sport på TV4 och C More.