2019 kommer den klassiska golftävlingen the Masters på Augusta National Golf Club i Georgia, USA, för första gången att sändas helt exklusivt på TV12 och C More. The Masters är en del av C Mores storsatsning på golf i världsklass. Sedan tidigare har C More exklusiva sändningsrättigheter till PGA-touren till och med 2021.

- Vi är stolta över förtroendet att få sända allt från the Masters helt exklusivt på C More, Sportkanalen och TV12. Vi kommer som vanligt att göra en heltäckande inramning med alla tänkbara feeder på C More och dessutom sända stora delar av huvudsändningen på TV12, säger Johan Cederqvist, kanalchef sport på TV4 och C More.

The Masters 2019 spelas 11-14 april och sänds exklusivt på TV12, Sportkanalen och C More. Huvudsändningen kommer under samtliga fyra speldagar att sändas både på TV12 och C More. Utöver det kan tittarna som har C More, genom olika sändningar, njuta av dramatiken och spänningen från bland annat Featured Groups och världsberömda Amen Corner.

Därtill spelas också Augusta National Women’s Amateur, en helt ny tävling som Augusta National arrangerar, där de bästa amatörerna i världen gör upp om titeln. Däribland sex stycken svenskor. Tävlingen spelas 3-6 april och finalrundan den 6 april sänds exklusivt på Sportkanalen och C More.

Så sänds the Masters:

• Huvudsändningen
Huvudsändningen följer spelet under alla hål samt de flesta spelarna och i synnerhet ledarna med utmanare.
 
• Featured Groups
En extrasändning som följer en grupp utvalda toppspelare under en hel runda. Spelarna som valts ut till Featured Groups offentliggörs några dagar före tävlingens början.
 
• Amen Corner 
Denna sändning följer allt på hål 11, 12 och 13 som kallas Amen Corner och är världsberömda, eftersom the Masters ofta avgörs här. 
o Hål 11 är ett otroligt svårt och långt par 4 med en förrädisk green. 
o Hål 12 är ett kort hål, men har en svårberäknad vind och en green som endast är 3 meter djup på sin smalaste punkt.
o Hål 13 är ett kort men tekniskt par 5 där allt mellan eagle och dubbelbogey är troligt. 
 
• Hål 15 och 16 Live
En extrasändning där tittarna får följa allt som händer på hål 15 och hål 16. 
o Hål 15 är ett par 5 med damm framför green, så likt hål 13 är allt mellan eagle och dubbel bogey sannolikt. 
o Hål 16 är ett korthål där vinden är en faktor och där Tiger sänkte sin fantastiska chip 2005.