I våras sände C More för första gången någonsin en match i SDHL, när Brynäs ställdes mot Modo. I vinter fortsätter satsningen på ligan med tolv stycken matcher under säsongen 2018/2019, som även visas i Sportkanalen.

- Det är ett viktigt steg för utvecklingen av svensk hockey att SDHL, damernas elitliga, får plats i det offentliga rummet - och detta är såklart bara början. Vi är glada över att C More vill inleda denna satsning med oss och hoppas på en snabb utveckling med fler matcher och större utrymme inför kommande säsonger. Detta initiativ sker inte en dag för tidigt och vi ser positivt på ett fortsatt utvecklingsarbete med C More säger Angelica Lindeberg, kommersiell chef på SDHL.

Ett av mötena som sänds är en repris på fjolårets SM-final mellan svenska mästaren Luleå och Linköping den 2 februari.

- Riktigt roligt att vi har fått möjlighet att bredda vårt hockeyutbud och visa fler SDHL-matcher den här säsongen. Vi fick fin respons kring vår premiärsändning från ligan under våren, och hoppas kunna bygga intresset för SDHL ännu mer, säger Rickard Segeborn, programchef sport på C More & TV4.

- Att kunna erbjuda fjolårets finallag som TV-sändning känns såklart superkul och vi hoppas att många tar chansen att se SDHL på C More under 18/19, säger Lindeberg.

C Mores kommentatorsstall under säsongen utgörs av bland annat Lena Sundqvist och Mike Helber.

Satsningen på SDHL görs tillsammans med Svenska Spel som blir exklusiv samarbetspartner.