Erik Sundin, med förflutet i Assyriska, satte tidigt ledningsmålet för de regerande mästarna Helsingborg borta mot Syrianska.

Efter att ha kommit igenom till höger i straffområdet placerade anfallaren bollen lågt till höger om Miller, som var på bollen med foten. Ett aningen svagt målvaktsagerande.

Alvaro Santos rann igenom och gjordes ner inuti straffområdet efter en brysk tackling. Straff tilldömdes och Santos var säkerheten själv när han placerade bollen precis invid Millers högra stolpe.

Högerbacken i Syrianska, Alexander Michel, fick en smäll på höften och ersattes av Suleyman Sleyman. Inbytte Sleyman hade bara varit på plan i ett par minuter när han slog en för lös tillbakapassning mot Miller som Sundin snappade upp. Miller sträckte ut benet och fällde Sundin utanför straffområdet, och fick rött kort för detta.

Syrianska reducerade till 1-2 i 54:e matchminuten genom ett konststycke av Dinko Felic. Anfallaren tog emot bollen, fintade och sköt sedan in bollen på volley bakom en chockad Pär Hansson.