- Men man får inte vara det under för lång tid. Det tar ganska mycket på krafterna att vara besviken. En besvikelse blir ganska fysisk.

Det sedvanliga mobilsamtalet till personlige tränaren Magnus Ingesson, en pizza med lagkamraterna och en del tröstande sms fyllde Kallas eftermiddag efter fristilsmilen.

Väntad uppställning

Sveriges stafettlag består som väntat av, i tur och ordning, Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén, Anna Haag och Charlotte Kalla. Damtränaren Rikard Grips huvudbry handlade om hur Wikén och Haag skulle användas. Säsongsraketen Wikén får ta den andra klassiska sträckan och Haag den första i fristil.

VM-debutanten Wikén var också besviken efter 19:e-platsen på 10 kilometer fritt. På torsdagen väntar kamp med de allra bästa klassiska åkarna.

- Jag hade hoppats att känslan skulle vara lite bättre i går, men man har bra och lite sämre dagar, säger 23-åringen från Åsarna.

- Jag tror inte loppet i går påverkar oss negativt inför stafetten. För min del var det jättebra att gå igenom den mixade (media-)zonen, för då får man ventilera och analysera loppet ganska direkt. Det kändes som om jag hade lagt undan min besvikelse redan när jag gick därifrån.

Brons och brons

Både i VM 2009 och 2011 blev det brons i VM för de svenska stafettdamerna. Charlotte Kalla och Anna Haag var med båda gångerna, Ida Ingermarsdotter i Oslo för två år sedan.

Norge är förstås superfavorit. Norskorna, med Marit Björgen och Therese Johaug i spetsen, har tagit fem av sex möjliga medaljer på distanssträckorna i VM hittills. I laget ingår även Heidi Weng och Kristin Störmer Steira.