Commander Crowe, tränad av Fabrice Souloy i Frankrike och körd av belgiern Christophe Martens, svarade för 2000-talets prestation på Jägersro på tisdagskvällen. Ekipaget inledde i tredjespår i 600 meter, sedan blev det en kurva utvändigt ledaren Lavec Kronos innan han pressade sig till 750 meter från mål.
Första kilometern öppnades efter 1.08,0 och Commander Crowe fortsatte sedan bara att ånga på i täten.
- Med den öppningen i tredjespår ska det bara inte gå. Men Commander Crowe är unik och det känns underbart att vinna på "himmaplan". Jag är så glad, sade skåningen Calle Wihlborg.

Vunnit sju raka
Commander Crowe har därmed vunnit sju raka internationella storlopp, varav Olympiatravet, Elitloppet och Hugo Åbergs Memorial i Sverige. Förstapriset var en miljon kronor och han har nu tjänat 25,7 miljoner kronor.
Sebastian K gjorde första starten för Åke Svanstedt och avslutade mycket bra som tvåa på 1.09,1.
Solvallakusken Torbjörn Jansson kör i det så kallade flytet för tillfället. I lördags vann han två V75-lopp i Bollnäs. Han gjorde om den bedriften på Jägersro med två norsktränade hästar.
Frode Hamre hade satt I'm The Answer (V75-3) och Xquisite Chocolate (V75-4) i bästa möjliga form. Båda vann enkelt från spets.
- Två topphästar och det är inte särskilt svårt att vinna då, sade Jansson och log.
Under tisdagskvällens tävlingar hyllades Jägersros bästa häst de senaste åren - Brioni. För två veckor sedan bestämde tränaren Joakim Lövgren att tävlingskarriären är över för den tyskfödde topptravaren. I fjol vann Brioni Elitloppet,som är Lövgrens största seger. I Hugo Åbergs Memorial blev det som bäst en andraplats (2011).