Det rör sig om 14 spelare som fick nej på sin ansökan från den svenska ambassaden i Amman.

Och nu är oron för deras säkerhet stor efter att bombningar skett i ett område nära det hotell de bor på. Ännu vid 20-tiden på måndagskvällen hade ingen fått kontakt med spelare eller ledare i laget.

- Varken anhöriga eller vi har fått någon kontakt under dagen. Vi är mycket oroliga. Bara de är vid liv, säger Malek Laesker, vice ordförande för Syrisk arabiska kulturföreningen i Göteborg, till TT.

Match har flyttats

Beslutet att inte ge spelarna visum överklagades. Handlingarna skickades från Amman till UD i Stockholm som fick dem i helgen. Sedan väntar nytt beslut i frågan för pojklaget som är från Qamishli i Syrien. Beslutet tas av Migrationsdomstolen i Göteborg, som meddelar att de inte fått in några handlingarna under måndagen.

Lagets första match har flyttats till tisdagsmorgonen. Möjlighet finns att flytta matchen till kvällen, men därefter kan inga förändringar i spelschemat ske. Övriga gruppspelsmatcher är planerade till onsdag.

Kan spela B-slutspel

Tävlingsreglerna tillåter dock återbud till fler än en match och därmed kan laget delta i turneringens B-slutspel, som för det aktuella laget inleds på torsdag.

- Om grabbarna lyckas ta sig hit är det självfallet att vi ser till att de får spela i ett B-slutspel, säger Pär Karlsson, presschef för turneringen.

Tidigare fanns planer på en manifestation i samband med invigningen av Gothia Cup. Men den kommer inte att genomföras.

- Vi har full respekt för Gothias ledning. Vi kanske förstör deras invigning och det vill vi inte, säger Malek Laesker.